Европейската футболна централа УЕФА одобри новия формат на квалификациите за

...
Европейската футболна централа УЕФА одобри новия формат на квалификациите за
Коментари Харесай

УЕФА утвърди новия формат на квалификациите за Мондиал 2026

Европейската футболна централа УЕФА утвърди новия формат на квалификациите за международното състезание по футбол през 2026-а година, което ще се организира в Съединени американски щати, Канада и Мексико.

Мондиала в Северна Америка ще се организира при новия формат с 48 тима, което значи и смяна в броя на участниците на Европа от 13 на 16.

По тази причина от УЕФА направиха смяна в метода на осъществяване на квалификациите, като съставите ще бъдат разграничени в 12 групи с по 4 или 5 тима, от които само спечелилите ще се класират на международното състезание.

Тимовете, които завършат на второ място пък ще продължат към плейофите, където ще се включат и четирите най-хубави селекции от идващото издание на шампионата Лига на нациите. 16-те тима ще бъдат разграничени в четири потока от по четири тима, които ще излъчат и последните четирима участници от зона УЕФА на Мондиал 2026.

Новият правилник на пресявките сигурно прави задачата за класиране на международно състезание още по-трудна за българския народен тим, защото е доста евентуално в групата да има един ясно изразен любимец, с който ще бъде мъчно да се преборим за първото място.

Квалификациите за Мондиал 2026 в Европа ще се проведат напълно в границите на 2025-а година, до момента в който плейофите са планувани за месец март 2026-а година.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР