Европейската агенция за лекарствата препоръча използването на таблетката на Пфайзер

...
Европейската агенция за лекарствата препоръча използването на таблетката на Пфайзер
Коментари Харесай

ЕМА даде зелена светлина за таблетката на “Пфайзер“ срещу COVID-19

Европейската организация за медикаментите предложи потреблението на таблетката на " Пфайзер " против коронавирусната зараза. Формално, тя може да бъде утвърдена след няколко месеца, само че организацията дава зелена светлина сега поради разпространяването на Омикрон.

Лекарството на " Пфайзер " се предлага за възрастни пациенти, които нямат потребност от О2, само че има заплаха от утежняване на положението им. Последните проучвания за действието на таблетките демонстрират, че при след приема рискът от гибел и хоспитализация понижава с съвсем 90%.

Скоростното разпространяване на новия вид на COVID-19 продължава. Втори следващ ден Англия записва рекорден брой новозаболели. Във връзка с това Франция лимитира влизането на английски жители - с изключение на коронавирус документи, те би трябвало да посочат и основателна причина за визитата си. Очаква се през днешния ден президентът Еманюел Макрон да разгласи нови, по-строги ограничения, в опит да се ограничи разпространяването на болестта.

В Испания - подсилващата доза ваксина към този момент е целесъобразна за жителите над 40 години.

Кипър е следващата страна, която стартира ваксинирането на деца сред 5 и 11 години против COVID-19. Днес първа доза ще получат 103 девойки и момчета, като се изисква единодушието и на двамата родители.

За следващ път генералният секретар на Организация на обединените нации прикани за координирани дейности в битката с пандемията.

" Стратегията за трупане на ваксини, тактиката на ваксинацонния шовинизъм или на имунизационната дипломация, се провали. Новият вид сподели този неуспех. Надеждата ми е от тук насетне, страните да схванат, че би трябвало да имаме обективен метод към пандемията, или всички ставаме нейни жертви. ", сподели Антонио Гутериш, общоприет секретар на Организация на обединените нации.

В последната си пресконферецния за годината, Гутериш акцентира, че има дефицити в ръководството - както на пандемията, по този начин и на интернационалната финансова система. Данните демонстрират, че 98 страни не са постигнали задачата, заложена от СЗО - до края на годината да бъде имунизирано 40% от популацията в международен мащаб.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР