„Европейската агенция по лекарствата вече анализира данните за ваксините на

...
„Европейската агенция по лекарствата вече анализира данните за ваксините на
Коментари Харесай

Мария Габриел: Ваксината срещу COVID-19 ще бъде безплатна и достъпна

„ Европейската организация по медикаментите към този момент проучва данните за имунизациите на двете компании, които оповестиха, че имунизациите им против COVID-19 са високо ефикасни. Реалистично е до края на годината да се сертифицира претендент за ваксина. Това обаче не значи, че още на идващия ден имунизацията ще е разполагаем. Трябва да се вземат под внимание редица фактори, като да вземем за пример методите за съхранение”. Това съобщи в студиото на „ Събуди се” по Нова ТВ еврокомисарят за нововъведенията и научните проучвания Мария Габриел.

По думите ѝ всички страни на Европейски Съюз, едновременно, съразмерно на тяхното население, ще получат достъп до медикамента. Това важи и за България, защото се договаря с производителя от името на евроблока.

„ Няма по какъв начин да се изчислят разноските за имунизацията все още, защото към момента няма изясненост, който ще е доставчикът. Към момента сумите варират”, съобщи еврокомисар Габриел.„ Ваксината против COVID-19 ще бъде безвъзмездна и достъпна”, уточни тя.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР