Европейската агенция по лекарствата ще обнародва данните, на базата на

...
Коментари Харесай

ЕС ще публикува данните за ваксините, заради които ги разрешава |

Европейската организация по медикаментите ще обнародва данните, въз основата на които дава позволение за потребление на имунизациите против коронавирус, внасяни в Европейски Съюз.  

Това заяви през днешния ден представител на Европейската комисия. Оповестяването на данните е обвързвано със устрема за повече бистрота за имунизациите. Досега за нито една ваксина няма позволение от лекарствената организация, добави представителят. 

По думите му за всяка ваксина има механически условия и страните в Европейски Съюз би трябвало да съобразят това с имунизационните си проекти. Някои ваксини целят повече попречване на разпространяването на заболяването и евентуално ще бъдат предпочетени за приложение върху здравни служащи, други защищават от развиване при новото заболяване и може да са подобаващи за хората с уязвимо здраве, разясни представителят.

Преди дни Европейска комисия посочи, че не може да се уточни по кое време лекарствената организация ще произнесе оценката си за имунизациите на " Пфайзър " и " Модерна ". Ако имунизациите бъдат оценени позитивно, комисията ще би трябвало да даде утвърждение за допускане на препаратите до пазара в Европейски Съюз.

Преди това страните от Европейски Съюз би трябвало също да одобрят достъпа до имунизациите, посочи представител на Европейска комисия. Той добави, че с цел да може комисията да се произнесе позитивно, ще бъде належащо квалифицирано болшинство. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР