Европейска държава важно решение за руския петрол.Германия поставя дейностите на

...
Европейска държава важно решение за руския петрол.Германия поставя дейностите на
Коментари Харесай

Германия поема контрола над местното подразделение на петролния гигант Роснефт

Европейска страна значимо решение за съветския нефт.

Германия слага дейностите на локалното поделение на съветския петролен колос " Роснефт " под попечителството на немски държавен регулатор.

Германското поделение на " Роснефт " ръководи голям брой рафинерии в страната, в това число оборудванията край северногерманския град Швет. Според Берлин задачата на решението е да се подсигурява националната енергийна сигурност.

Дейностите на " Роснефт " в Германия, които обезпечават към 12 % от потенциала за преправка на нефт на най-голямата европейска стопанска система, са сложени под попечителството на федералната организация, която ръководи енергийните мрежи, прецизира Франс прес, базирайки се на известие на министерството на стопанската система.

Канцлерът Олаф Шолц, министърът на стопанската система Роберт Хабек и министър председателят на провинция Бранденбург ще показват по-късно през днешния ден детайлности към решението по отношение на подразделението " Роснефт Дойчланд " (Rosneft Deutschland), което е измежду най-големите предприятия за преправка на нефт в страната.

Рафинерията в Швет е четвъртата по величина в Германия и доставя към 90 % от горивата за столицата Берлин. Тя получава целия нужен й недопечен нефт от петролопровода " Дружба " от построяването си през 60-те години.

По-рано тази година немските управляващи поеха контрола и над сдружението " Газпром Германия ", поделение на съветския тръст " Газпром ", осведоми Българска телеграфна агенция.

 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР