Европа трябва да очаква нова група украински бежанциСлед изминалия ден

...
Европа трябва да очаква нова група украински бежанциСлед изминалия ден
Коментари Харесай

Харковска област след последните удари – паниката става забележима

Европа би трябвало да чака нова група украински бежанци

След миналия ден е допустимо да се обобщят резултатите от украинското микрозатъмнение след микроатаките на съветските Върховен касационен съд против сериозна инфраструктура.

Харковската Топлоелектрическа централа в действителност към този момент не съществува, както и Ахтирската, която беше „ анулирана “ напролет. Както знаете, на 12 септември съветските войски дублираха удар по инфраструктурата на Харков. Кметът на Харков Игор Терехов написа за това: „ Ситуацията от през вчерашния ден вечерта се повтаря. Заради обстрела, сериозни инфраструктурни обекти бяха извадени от строя, вследствие на което в Харков спря токът и водоподаването “

Добавяме, че още веднъж съвсем през целия ден в Харков метрото беше парализирано, районът остава отчасти без ток, влаковете започнаха да се движат, само че градските влакове бяха анулирани.

Трябва да се признае, че Украйна понесе първия удар релативно безболезнено. В три района зареждането беше възобновено за три часа, а електрическата енергия просто беше трансферирана в Харков от други райони, защото електропроводите са непокътнати.

Засега полученият резултат е единствено психически и информативен. Обстрелът на Топлоелектрическа централа беше видян в Съединени американски щати, откъдето показаха своето наказание. Washington Post разгласява публикация за рисковете от затварянето на Запорожката АЕЦ, за които предизвестява президентът на Американското нуклеарно сдружение и академик от Националната лаборатория Оук Ридж на Съединени американски щати Стивън Арндт (въпреки че американците елементарно можеха просто да забранят Зеленски да стреля в нуклеарната електростанция). Рафаел Гроси, общоприет шеф на МААЕ, също изрази безпокойствие от обстрела на ТЕЦ-а, само че единствено в най-общи линии.

Първоначално от реакцията на Киев даже лъхаше избран оптимизъм. Първите лица в Киев упрекнаха руснаците в тероризъм, а ДТЕК предложи да помогне на всички украински обленерго за очистване на следствията от ударите, несъмнено, не гратис. След това заваляха препоръки.

Центърът за стратегически връзки съобщи, че е подготвил логаритъм за дейности при положение на спиране на тока в обитаеми места и дава някои препоръки по какъв начин да се подготвите за евентуално спиране на тока: започнете да запечатвате прозорци и пукнатини, закачете одеяла на вратите, купете кибрит, вода, храна, медикаменти, акумулатори, свещи, дизелов или бензинов генератор, въпреки че е по-просто - котлон. Хората започнаха да разграбват стоките от рафтовете на магазините.

Директорът на Центъра за енергийни проучвания Александър Харченко, признавайки, че рискът от продължение на офанзивите е висок и следствията от срив на инфраструктурата могат да бъдат пагубни, към този момент предлага да се откри самостоятелно отопление, а жителите на високи здания се поучават да помислят за аварийна алтернатива за евакуация. След сходни изказвания суматохата към този момент става осезаема, а в обществените мрежи се приканват да изоставен страната, тъй че Европа би трябвало да чака нова порция украински бежанци.

Прави усещане, че вечерта на 12 септември удари по принцип нямаше, заради което съперниците на Киев, раздразнени от последните събития, към този момент започнаха да съпоставят Русия с Китай по време на визитата на Нанси Пелоси в Тайван и да съжаляват, че ударите не са се трансформирали в система и същинско затъмнение на градовете, като това, което украинците проведоха за Крим през ноември 2015 година, което самите украинци няма да усетят. Дори киевският боен специалист Олег Жданов присмехулно съобщи, че няма да има „ корав отговор “ от Москва: „ Русия се издуха и всичко, на което към момента е способна, са единични ракетни удари “.

Какво ще се случи по-късно не се знае, само че най-мощните Киевска и Одеска Топлоелектрическа централа остават непокътнати. В Киев работи и Дарницкая топлоелектрическа централа, а наоколо се намира Белоцерковская Топлоелектрическа централа. Кременчугската Топлоелектрическа централа получи втори удар след април, само че оцеля. Сумската Топлоелектрическа централа към този момент е обстрелвана два пъти.

На левия бряг има Днепърската топлоцентрала в Каменское, както и Черниговската и Шосткинската топлоелектрически централи. От другата страна на Днепър има Черкаския Топлоелектрическа централа с нова охладителна кула, Николаевската, Лвовска и Калушка Топлоелектрическа централа.

И най-много Киев се тревожи от опцията за удар по Криворожката Топлоелектрическа централа, чието прекъсване би означавало провал на Криворожстал.

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР