Европа трябва да бъде играч, а не игрище“, обобщи председателят

...
Европа трябва да бъде играч, а не игрище“, обобщи председателят
Коментари Харесай

ЕС търси разширяване на икономическото сътрудничество с Китай

„ Европа би трябвало да бъде състезател, а не игрище “, заключи ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел по време на телематична конференция дружно с ръководителя на Европейската комисия и немския канцлер, Ангела Меркел, след виртуалната среща с китайския президент Си Дзинпин, отдадена на икономическите връзки, дейностите в региона на климата и рецесията с COVID-19.
Мишел акцентира, че с днешната среща те са създали още една стъпка за създаване на по-балансирани връзки с Китай. Това беше главното обръщение, което европейците предадоха на Си, от който желаеха връзка, която дава резултати, учредени на нашите взаимни задължения и генерира съответни резултати и за двете страни, бяха думите на белгийския политик. Той сподели, че има области, в които е реализиран прогрес, само че други, където " има какво още да се направи ".
 Борел: Европейски Съюз не обмисля наказания против Китай Борел: Европейски Съюз не обмисля наказания против Китай
Европейският съюз не преглежда въвеждането на наказания против Китай след решението да одобри законопроект за националната сигурност на Хо...
главният търговски сътрудник на Китай, изисква от азиатския колос „ взаимност “ и „ равни благоприятни условия “ при достъпа до вътрешния си пазар, заради което те водят договаряния за капиталово съглашение от 2014 година насам. По този контракт Фон дер Лайен удостовери, че е нужен по-голям прогрес, с цел да се реализира „ общата цел за довеждане докрай на договарянията тази година “.
Германският канцлер Ангела Меркел акцентира, че е изключително значимо Китай да се усеща зает с Парижкото съглашение преди идната климатична конференция в Глазгоу и определянето на нови цели. Европейците подчертаха, че Китай е " основен световен сътрудник " по този въпрос и желаеха повече упоритост, припомняйки вярата на Европейски Съюз да реализира климатичен неутралитет до 2050 година
По въпроса за правата на индивида в Мишел акцентира, че " демократичните гласове в Хонконг би трябвало да бъдат чути " и прикани Пекин да извърши обещанията си пред Хонконг и интернационалната общественост. Представителите на Европейски Съюз също предложиха на Си да позволи изпращането на самостоятелни наблюдаващи за инспекция на тъжби по отношение на злоупотреби против уйгурската общественост, китайска етническа група с мюсюлманско болшинство в района Синцзян, написа БГНЕС.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР