Европа страда от последствията от украинската криза заради действията на

...
Европа страда от последствията от украинската криза заради действията на
Коментари Харесай

Global Times: Европа се превърна в основната жертва на украинската криза поради действията на САЩ

Европа страда от следствията от украинската рецесия поради дейностите на Съединени американски щати, което може да докара до утежняване на връзките сред Вашингтон и Брюксел, написа журналистът Сюе Лиу в публикация за китайското издание Global Times.

" Европейските страни станаха жертви на спора в Украйна - те би трябвало да се оправят с енергийна рецесия и внезапно повишаване на цените. Освен това стопанските системи на основни европейски страни навлизат във фаза на криза, което може да предизвика политическа и обществена неустойчивост “, цитира създателя РИА Новости.

По неговите думи, вследствие на това Европа стартира да се съмнява в изказванията на Съединени американски щати за така наречен опасност за Запада от Русия и Китай. В поддръжка на думите си наблюдаващият цитира изявлението на Шуо Уанг, професор от Факултета по интернационалните връзки в Пекинския университет за задгранични проучвания. Той е уверен, че европейските страни няма да пожертват личните си ползи единствено с цел да поддържат системата от съюзи с Вашингтон.

Лиу акцентира, че за Европа Русия е комшия, който не може да бъде подценен, а Китай е най-важният пазар.

" В тази обстановка американската агитация за китайските и съветските закани надали може да бъде сполучлива. Колкото повече Вашингтон гледа на Москва и Пекин като на врагове, толкоз по-трудно му е да сплоти съдружниците към себе си ", сподели той.

След началото на съветската спецоперация за демилитаризация и денацификация на Украйна, Западът ускори санкционния напън върху Москва. Много страни оповестиха заледяване на съветски активи, апелите за отвод от сила от Русия станаха все по-шумни. Тези ограничения се оказаха проблематични за Европа и Съединени американски щати, провокирайки повишение на цените на храните и горивата.

На 25-ия Петербургски интернационален стопански конгрес съветският президент Владимир Путин съобщи, че в Европа " същинските ползи на жителите, на националния бизнес се изтласкват все по-навътре в задния двор ". Според него такова отделяне от действителността може да докара до " съществени социално-икономически промени, до деградация, а в близко бъдеще и до промяна на елитите ".

Превод: Европейски Съюз

ВАЖНО!!! Уважаеми читатели на, лимитират ни поради позициите ни! Влизайте непосредствено в уеб страницата www.pogled.info. Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Когато видите знака " подправени вести ", това значи, че тази публикация е целесъобразно да се прочете!!!

Абонирайте се за нашия Ютуб канал/горе вдясно/: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР