Европа работи по изграждането на обща платформа за обмяна на

...
Европа работи по изграждането на обща платформа за обмяна на
Коментари Харесай

Министър Динкова се срещна с еврокомисар Тиери Бретон

Европа работи по построяването на обща платформа за обмяна на добре подготвени фрагменти в туризма.

Това съобщи Тиери Бретон - европейски комисар за вътрешния пазар по време на диалога си с министъра на туризма. Двамата разискаха казуса с неналичието на фрагменти в границите на срещата на високо ниво под надпис „ Дестинация Европа “, която се организира през днешния ден в Брюксел. Форумът е проведен от Европейската туристическа комисия (ЕТК) с медийната поддръжка на новинарския канал „ Евронюз “, оповестиха от пресцентъра на министерството на туризма.

“Проблемът с добре подготвените фрагменти в областта на туризма е освен български, само че и европейски. Това е и повода страната ни да поддържа напъните за създаването на такава платформа, което освен ще докара до увеличение на туристопотока, само че и ще увеличи качеството на предлагания туристически артикул ”, съобщи министър Динкова. 

Възможността за по-задълбочено съдействие сред Световната организация по туризъм към Организация на обединените нации и България пък беше тематика на диалога на министър с Алесандра Прианте, шеф за Европа на СОТ. Министър Динкова изиска България да бъде включена в бъдещи планове на организацията, които да я разпространяват като целогодишна дестинация за туризъм, акцентира Александра Прианте. Припомняме ви, че в края на месец май в София се организира 68-та работна сесия на Регионална комисия „ Европа “ към СОТ, на която България беше определена за член на Изпълнителния съвет (Executive Council) на Световната организация по туризъм с мандат 2023-2027г.

Положителна оценка за интернационалното наличие на страната ни беше получена и от Едуардо Сантандер, изпълнителен шеф на Европейската туристическа комисия (EТК), по време на срещата му с министър. Той  я поздрави за встъпването ѝ в служба и ѝ благодари за дейното присъединяване в днешната среща. Той акцентира, че България  има водеща роля в ЕТК през последните години, като част от Борда на шефовете на комисията. Двамата разискаха идната последваща среща на Борда, която ще се състои в София, в интервала 19-21.09.2023 г.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР