Европа продължава да няма общи правила за получаване на убежище

...
Европа продължава да няма общи правила за получаване на убежище
Коментари Харесай

Без общи правила за мигрантите: Държави от ЕС затварят граници или налагат засилен контрол

Европа продължава да няма общи правила за приемане на леговище и за дейности при повишен мигрантски напън. Това е акцентът в пленарната сесия на Европейския парламент.

Дебатът в пленарната зала през днешния ден идва броени дни след следващ несполучлив опит на страните членки да реализират единодушие по отношение на Пакта за миграцията.

Причината е растежът в броя на идващите мигранти

Преговорите за взаимност и обща отговорност сред 27-те не престават. Преди седмица имаше действителна опция за компромис по време на срещата на министрите на вътрешните работи от Съюза. Германия, която блокираше редица текстове, даде зелена светлина.

Тогава обаче пристигна спирачката от Италия, която съобщи, че има потребност от време, с цел да прегледа всички елементи. Докато министрите на страните членки не се спогодят, Европейският парламент блокира договарянията със Съвета.

Те заменят сандалите и джапанките, които носят, със здрави маратонки и туристически обувки

Междувременно редица страни членки затвориха границите си или постановиха засилен граничен надзор със свои съседки, също членки на Съюза, както и на Шенген. Това се случва на фона на напъните на България и Румъния да бъдат признати в свободната за придвижване зона преди края на годината.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР