Европа не иска да влиза във война с Русия. Това

...
Европа не иска да влиза във война с Русия. Това
Коментари Харесай

Жозеп Борел: Европа не иска война с Русия, но може да премине към действие

Европа не желае да влиза във война с Русия. Това съобщи висшият представител за външната политика на Европейски Съюз Жозеп Борел в изявление за вестник " Йомиури ".

Той акцентира, че има " реалистична опция " борбата за Славянск да бъде основна в акцията им за обезпечаване на региона на Донбас.

Коментарът на Борел идва точно когато съветските сили напредват към град Славянск в самопровъзгласилата се Донецка национална република (ДНР) и откакто Москва разгласи победа над територията на Луганската национална република (ЛНР).

В тази връзка топ дипломатът на Европейски Съюз уточни, че Съюзът е почнал " да минава от желание към деяние, показвайки, че когато ни предизвикат, Европа може да отговори ".

Тъй като не желаеме да влизаме във война с Русия, този отговор към този момент се основава на стопански наказания , чието влияние скоро ще се ускори, разясни Борел.

По негови думи наказателните ограничения, които се постановат против Русия, оказват отрицателно въздействие върху нейния военно-промишлен комплекс и пречат на производството на нефт.

Борел добави и че глобите лимитират и способността на Русия да създава точно управляеми ракети Искандер и Х-101.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР