Еврокомисарят Тиери Бретон, предупреди Alphabet, компанията-майка на Google, да внимава

...
Еврокомисарят Тиери Бретон, предупреди Alphabet, компанията-майка на Google, да внимава
Коментари Харесай

ЕС предупреди Google за дезинформация в YouTube след атаката на Хамас

Еврокомисарят Тиери Бретон, предизвести Alphabet, компанията-майка на Гугъл, да внимава с евентуално „ нелегално наличие и дезинформация “ в своята платформа YouTube.

В последното от поредност от известия до софтуерни изпълнителни шефове еврокомисарят по промишлеността изпрати писмо до изпълнителния шеф на Alphabet Сундар Пичай.

В писмото се изрича предизвестие YouTube да съблюдава изискванията на новия Закон за цифровите услуги (DSA) на Европейски Съюз.

„ След терористичните актове, осъществени от " Хамас " против Израел, виждаме вълна от нелегално наличие и дезинформация, популяризирани в Европейски Съюз посредством избрани платформи “, съобщи Бретон.

Това предизвестие отразява предходните писма до Илън Мъск (X), Марк Зукърбърг (Instagram и Facebook) и Шу Зи Чу (TikTok), изпратени по-рано през тази седмица.

Бретон означи, че YouTube се употребява от доста деца и младежи и предизвести, че Гугъл има специфична отговорност да пази потребителите от агитация и нездравословни или съдържащи принуждение избражения.

„ Независимо от обстоятелството, че моят екип ще се свърже с съответно искане по редица въпроси за определяне на сходство с DSA, приканвам ви самодейно да докладвате по бърз, прецизен и цялостен метод по отношение на въпросите, повдигнати в това писмо “, написа Бретон.

„ Както знаете, след започване на евентуално следствие и определяне на противоречие могат да бъдат наложени наказания “, се споделя в писмото. /БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР