Еврокомисарят Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20

...
Еврокомисарят Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20
Коментари Харесай

Габриел подкрепи инициативата на КНСБ „Безжичен интернет във всяко училище“

Еврокомисарят Мария Габриел Мария Иванова Габриел е родена на 20 май 1979 година в Гоце Делчев. През... към профила поддържа самодейността на КНСБ „ Безжичен интернет във всяко учебно заведение “.

В рамките на самодейността WIFI4YOU има над 300 поръчки от български общини за включване в интернет планове, решение на българското държавно управление и на локалните управляващи е във всяка поръчка да попада по едно или няколко учебни заведения, съобщи Габриел на среща с ИК на Конституционен съд на КНСБ в постройката на централата на столичния пл. „ Македония “.Президентът на КНСБ Пламен Димитров от своя страна разгласи, че е разговарял по тази тематика с просветителния министър Красимир Вълчев Красимир Вълчев е министър на образованието и науката. Роден е на 9... към профила и е получил поддръжка. Предстои в скоро време концепцията „ Безжичен интернет за всяко учебно заведение “ да бъде разисквана и с Националното съдружие на общините.

Друга значима цел за КНСБ е стратегия за цифрово образование за служащи. България е една от страните, която е най-заплашена от цифровизацията. Над 30 на 100 от популацията в никакъв случай не е влизала в Интернет. Без цифрови умения тези хора са изгубени на пазара на труда, разгласи Пламен Димитров.

Габриел, от своя страна, съобщи, че това е един от предпочитаните браншове в нейния мандат като еврокомисар и поддържа всяка самодейност, която цели да усъвършенства цифровите умения освен на българските, а на всички европейски жители.

„ На няколко пъти разгласих, че мой приоритет не са блокчейн технологиите или изкуствения разсъдък, а индивидът, който ги управлява “, разгласи комисарят по цифровите технологии.

Целта е освен да се създава изкуствен интелект, а да се сложат човешки граници и надзор както върху създаването, по този начин върху потреблението му, добави Габриел.
Една от задачите на нашия еврокомисар ще бъде и запазването на водачеството на Европейския съюз във връзка с новите технологии.

Лидерът на СБУ Янка Такева пък сложи въпросът за софтуерното обновяване на фирмите, които вземат участие в стратегиите за дуално образование. Трябват вложения в нови технологии, тъй като децата би трябвало да се учат на нови машини, а не на такива от предишния век, съобщи Такева.

Мария Габриел поддържа ръководителят на СБУ и разгласи, че всяка компания ще може да кандидатства по стратегиите на Европейската комисията за възобновяване на технологиите и машините, които употребяват.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР