Еврокомисарят Илва Йохансон очаква до края на годината България и

...
Еврокомисарят Илва Йохансон очаква до края на годината България и
Коментари Харесай

Европейската комисия очаква България и Румъния да влязат и в сухопътния Шенген до края на годината

Еврокомисарят Илва Йохансон чака до края на годината България и Румъния да влязат и сухопътно в Шенген. Йохансон съобщи още, че външните граници на Европейския съюз се охраняват доста добре от двете страни. Според нея, България и Румъния се оправят по-добре от други държави-членки на Шенгенското простраство. В наличието на Йохансон вътрешните министри на България и Румъния подписаха взаимен документ за усилване на съдействието.
Прочетете още
Илва Йохансон, еврокомисар по вътрешни работи: " Преди два дни Еврокомисията одобри годишния отчет за Шенген и за първи път ние отправихме рекомендации към Съвета да се ангажира с съответна дата за унищожаване на рестриктивните мерки по сухопътните граници. Това също е ангажимент на белгийското председателство и тематиката ще се разиска на Европейския съвет през юни. "

Калин Стоянов, длъжностен министър на вътрешните работи на Румъния: " В резултат на засилената оперативно-издирвателна активност по линия на проведени незаконни групи, които се занимават с незаконна миграция. И не на последно място - на извънредно дейния разговор с турската страна, от септември месец 2023 година ние продължаваме да отчитаме трайна наклонност на понижаване на миграционния напън към България. "

Мариан-Кътълин Предою, вицепремиер и министър на вътрешните работи на Румъния: " Аз ще приказвам с числа. От начолото на годината в Румъния сме регисрирали 3 200 незаконни мигранти минали нашите граници. Това приказва, че няма риск от увеличение на незаконния поток от мигранти. Аз съм уверен, ние следим всички данни, че сходна е обстановката и в България. ", написа Българска национална телевизия. 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР