Няма основания за драстично поскъпване на агнешкото месо, яйцата и

...
Няма основания за драстично поскъпване на агнешкото месо, яйцата и
Коментари Харесай

АЗП: Няма основания за драстично поскъпване на агнешкото месо

Няма учредения за фрапантно повишаване на агнешкото месо, яйцата и козунака за Великден. През тази година не следим покачване в цените на горива и електричество, които да се отразяват на производството и търговията. Това е мнението на Асоциацията за отбрана на потребителите (АЗП).
Прочетете още
" Конкуренцията е задоволително огромна и надали могат да се чакат фрапантни скокове в цените “, съобщи ръководителят на сдружението Пейо Майорски. Според него само може да има спекулации от страна на търговците и веригите. Именно такива сигнали постъпват в АЗП.

Средната цена на агнешкото месо е към 28 лева за кг, показват от неправителствената организация. Плешката излиза с към 20% по-евтина. Цените са с към 5 на 100 по-високи спрямо предходната година. Зелената салата коства приблизително към 70 ст. за брой, връзка репички и свеж лук – 80 ст. Яйцата са към 60 ст. за брой, Но в случай че вземете 30 броя излизат по-евтино – към 40 ст. за брой. Разнообразните типове козунаци се оферират на разнообразни цени. Започват от 4.80 лева и стигат до 10 лева, допълват от АЗП.

Български фермери и търговци към този момент сигнализират, че има засилен импорт на охладено месо от Северна Македония, което влиза на дъмпингови цени в страната. Те са с към 20 на по-ниски от тези на пазара, сподели още Майорски, представен от Българска телеграфна агенция. Той прикани Българската организация по сигурност на храните да ускори инспекциите и контрола за евтини вносни меса и яйца по границите.

От Асоциацията поучават потребителите да търсят на видно място наложителните табели с информация за страната производител на агнешкото месо. Българското е със наследник щемпел, а вносното - с червен, и хората не би трябвало никога да купуват месо и яйца без печати, изясни Майорски.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР