Стотици хора се събраха в Клисура, за да отбележат 148

...
Стотици хора се събраха в Клисура, за да отбележат 148
Коментари Харесай

Областният управител поведе церемонията по отбелязването на 148 години от Априлската епопея в Клисура

Стотици хора се събраха в Клисура, с цел да отбележат 148 години от Априлската епопея. Областният шеф на Пловдив инж. доктор Илия Зюмбилев беше на челото на церемонията, която стартира с церемониален митинг-заря на площад „ 20-ти април ”. 
Прочетете още
Част от останалите публични посетители бяха кметът на Клисура Ботьо Киров, служебният министър-председател Димитър Главчев, кметовете на общините Карлово и Сопот доктор Емил Кабаиванов и Станислав Стоенчев, ръководителят на Общински съвет Карлово Доньо Тодоров, заместник-кметовете на Карлово, кметове на обитаеми места от района, висши военни и други.

Инж. Зюмбилев изрази признателност към всички присъстващи за присъединяване в церемонията и акцентира значимостта на запазването на паметта за героичните действия на предците, които са се борили за свободата на България. Той акцентира, че събитията от Априлската епопея са значима част от националната история и би трябвало да бъдат прославяни, запомнени и излъчени на поколенията от българския народ.

Церемонията завърши с тържествена заря-проверка и едноминутно безмълвие в памет на героите, поднесени бяха венци и цветя.

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР