Еврохолд България АД ще защитава интересите на своите над 9000

...
Еврохолд България АД ще защитава интересите на своите над 9000
Коментари Харесай

Еврохолд вкара в съда забраната за сделката с ЧЕЗ

" Еврохолд България " АД ще пази ползите на своите над 9000 акционери след решението на Комисията за защита на конкуренцията (КЗК) за възбрана на договорката с ЧЕЗ Груп, следвайки своята отговорност пред тях и изпълнявайки своите отговорности, оповестиха от компанията.

" Еврохолд " към този момент внесе тъжба в Административен съд – София област. Чешката енергийна група също предприе административни ограничения против решението на българския регулатор.

" Еврохолд " продължава осъществяването на оповестената през октомври тактика за основаване на мощна районна ютилити компания в границите на холдинга по модела на " Евроинс Иншурънс Груп " АД, която е една от огромните застрахователни групи в Югоизточна Европа (ЮИЕ). Компанията резервира интереса си към придобивания в енергийния бранш в района и вижда в тях опция за диверсификация на портфолиото си.

Създаденият от " Еврохолд " енергиен ръб, който включва одобрени интернационалните и български енергийни специалисти, продължава да работи за реализация на тактиката за развиване на холдинга в ЮИЕ.

От компанията към този момент оповестиха, че имат подписан контракт за 335 млн. евро с ЧЕЗ - Прага. Парите за договорката ще бъдат обезпечени от две световни банки и личен капитал, а от холдинга обмислят да поканят представител на страната в борда на електроразпределителното сдружение.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР