Евродепутатът Радан Кънев определи поредното предложение за смяна на крайния

...
Евродепутатът Радан Кънев определи поредното предложение за смяна на крайния
Коментари Харесай

Радан Кънев определи смяната на срока на дерогацията като „партизанска злоупотреба“

Евродепутатът Радан Кънев дефинира следващото предложение за промяна на крайния период за дерогацията на „ Лукойл “ като „ евтина партизанска корист “ с основна национална тематика.

„ Като пусна тв приемника, виждам съименниците Делян Добрев и Делян Пеевски да се изричат още веднъж за дерогацията, няколко дни след следващото съглашение сред партиите от ръководещото болшинство. За мен опцията да се освободим от следващия детайл на кремълския енергиен монопол на Балканите е нещо доста положително, само че в случай че ще го вземат български мутри и мафиоти, ще е неприятно. Тук би трябвало да влезе стратегически интернационален вложител “, уточни евродепутатът пред Българска национална телевизия.

Той разяснява и тематиката за устрема на България да бъде призната в Шенгенското пространство.

„ Няма никакъв проблем в България или Румъния, тук става дума за вътрешнополитически процеси в две европейски страни – Австрия и Нидерландия. За страдание, в Нидерландия на изборите победи партията на Вилдерс, която организира откровена антибългарска и антирумънска агитация. В Австрия следващата година ще се проведат избори, на които към този момент води сестринската партия на Вилдерс – Партията на свободата. Тези партии са сестрински партии на „ Възраждане “ и на Костадин Костадинов. Ние сме заложници на много бързо растящата вълна на популизъм в тези две страни, съобщи Кънев.

„ Ние не можем да чакаме 5 или 10 години, с цел да се ремонтира Шенгенското пространство, както желае Австрия. Да не приказваме, че и стопанската система на Австрия губи от това несъгласие “, добави той.

„ Въпросът какви дипломатически дейности би трябвало да се подхващат, с каква заостреност, би трябвало да се разисква на политическо равнище в България и в Румъния, само че това би трябвало да става извънредно безшумно. Европейският парламент няма повече какво да направи, само че повдигането на звук и надуването на мускули от обособени политици с оглед идващите европейски избори е нездравословно, а не потребно за българската идея. Аз няма да бъда участник в подобен нездравословен развой “, акцентира евродепутатът.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР