Евродепутатът Петър Витанов и водачът на листата на „БСП за

...
Евродепутатът Петър Витанов и водачът на листата на „БСП за
Коментари Харесай

БСП има ясен план за овладяване на демографската криза



Евродепутатът Петър Витанов и лидерът на листата на „ Българска социалистическа партия за България” – Ловеч Вяра Емилова се срещнаха със зам.-областните шефове на Ловешка област Милко Недялков и Емил Енчев. На срещата бяха разисквани проблемите на региона, както и опциите за техните решения. Евродепутатът Витанов пое ангажимент да потърси благоприятни условия за финансиране на план за реорганизация и рационализация на втория по величина зоопарк в България, намиращ се в парка „ Стратеш”, който сега се задъхва от липса на пространство и природосъобразно обитаване за множеството си екзотични животни.

Другите проблеми на Ловеч и региона са свързани с неналичието на работа идоходи за жителите им, заради което те всеобщо напущат родните си места в търсене на по-добър живот. „ Управлението на ГЕРБ през последното десетилетие сведе стопанската система в региона до жалки числа, а жителите в града на люляците – до половината “, уточни лидерът на листата на „ Българска социалистическа партия за България” в Ловеч. Според Вяра Емилова опустошителните демографски процеси би трябвало да бъдат овладени и пресечени във времето, за което лявата коалиция има явен проект: подкрепяне на бизнеса в тези сложни времена, както и непосредствено подкрепяне на възрастните хора и фамилиите с деца.

„ Данъчната промяна, която предлага Българска социалистическа партия в региона на фамилното подоходно облагане ще докара до по-справедливи налози за по-бедните пластове на населението”, сподели още Вяра Емилова.

Според втория в листата претендент за народен представител от левицата Минчо Казанджиев настоящето ръководство на града е забатачило голям брой подготвени европроекти в града и общината. Казанджиев увери, че те са били на стадий подготвени за кандидатстване по разнообразни европрограми. Милко Недялков и Емил Енчев разискаха с Петър Витанов опциите за еврофинансиране на разнообразни планове в региона на туризма и транспортната инфраструктура. Петър Витанов увери, че ще помогне с навременна информация за опциите за еврофинансиране на общински планове.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР