Евродепутатът от ВМРО в групата на Европейските консерватори и реформисти

...
Евродепутатът от ВМРО в групата на Европейските консерватори и реформисти
Коментари Харесай

Слабаков за инициативата Баухаус: Спрете с бюрократичния език на ЕС, не говори нищо на обикновените граждани

Евродепутатът от Вътрешна македонска революционна организация в групата на Европейските консерватори и реформисти Андрей Слабаков насочи запитване към комисаря по въпросите на нововъведенията, научните проучвания, културата, образованието и младежта госпожа Мария Габриел, обвързвано с новата самодейност на Европейски Съюз „ Нов европейски Баухаус “ за 2022 година

Първото издание на Баухаус беше през миналата 2021 година, като концепцията е да бъдат наградени нови вдъхновяващи образци за трансформациите в нашето всекидневие, витални пространства и прекарвания.

Слабаков показа, че самата самодейност не носи като наличие нищо на жителите на България, дори по-скоро биха го асоциирали със строителен магазин.

Баухаус би трябвало да свърже хората, с цел да се сътвори общественост на творчество и зеленина, само че на процедура такова обръщение не виждам да пуска корени в обществото. Трябва да се спре с бюрократичния език на Европейски Съюз, термините не значат нищо за елементарния човек, безапелационен е Андрей Слабаков.

А ето и цялото изявление:

Госпожо комисар,

Новият европейски Баухаус е добра самодейност, която има сериозен проблем и това е неналичието на смислена връзка с жителите. Ако попитате някой в България, сигурен съм и в Германия, Унгария, Австрия и впрочем, какво е Баухаус, ще Ви отговорят, че е строителен магазин за дома. Никой не знае за нея, или не схваща какво съставлява, тъй като не им се приказва на естествен език!

Баухаус би трябвало да свърже хората, да сътвори общественост на творчество и зеленина, само че на процедура аз не виждам това обръщение да пуска корени в обществото. Вместо да се разграничи от типичния бюрократичен език на Европейски Съюз, самодейността употребява термини, които не значат нищо за елементарния човек.

Как възнамерявате да изградите връзката сред Баухаус и жителите? Не приказвам за медийни акции и постове по обществените платформи. Как ще преведете смисъла на самодейността на език, понятен за елементарния човек?
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР