Евродепутатът от Прогресивния алианс на социалистите и демократите Иво Христов

...
Евродепутатът от Прогресивния алианс на социалистите и демократите Иво Христов
Коментари Харесай

Българските евродепутати от БСП не подкрепиха решението на ЕП за муниции за Украйна - действат в полза на Путин

Евродепутатът от Прогресивния алианс на социалистите и демократите Иво Христов гласоподава " срещу " проектозакона за увеличение на производството на боеприпаси и ракети в Европейски Съюз и ускоряването на изпращането им за Украйна. Останалите български евродепутати от групата се въздържаха. Проектозаконът бе признат с огромно болшинство през днешния ден, заяви БНР.

Евродепутатът Петър Витанов съобщи, че поддържа проектозакона в частта му за увеличение на отбранителните качества на Европейски Съюз и стимулира позицията си по този начин:

" Добре е да има средства, които подтикват отбранителните качества на Европейски Съюз. Защото това е стъпка към еманципацията на Европейски Съюз, към развиване на един бранш, който е значим за България - да вземем за пример в българския военно-промишлен комплекс работят 50 000 души ".

Евродепутатът обаче е срещу заводите в Европейски Съюз да работят за украинския фронт:

" Не споделям, че на Украйна не би трябвало да се оказва помощ. Напротив. Ясно е кой е жертвата и кой е агресорът. Но считам, че Европейски Съюз би трябвало да постави повече старания в търсене на мирни начинания ".

Витанов сподели още, че би трябвало да се търси политическо решение на спора Русия - Украйна и че Европейски Съюз не би трябвало да се трансформира в заслон на НАТО.
Всички български евродепутати от останалите политически групи поддържаха законопроекта.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР