Евродепутатът от ПЕС/БСП и бивш началник на кабинета на Румен

...
Евродепутатът от ПЕС/БСП и бивш началник на кабинета на Румен
Коментари Харесай

Евродепутат от левицата призова ЕК да не подкрепя безрезервно Украйна

Евродепутатът от ПЕС/БСП и някогашен шеф на кабинета на Румен Радев, Иво Христов прикани за мирни договаряния по време на свое изявление в Европейския парламент. Той насочи рецензии, че Европейска комисия вкарва континента във боен спор, който „ може да взриви нашия дом “.

„ Доброволната ни слепота във връзка с Киев буди паника. Европейската комисия би трябвало да осъзнае мащаба на риска и да излезе с мирна самодейност, която девет месеца жителите на Европа на вятъра чакат “, прикани в изявлението си в Страсбург Христов.

„ На 15 септември украинска ракета умъртви двама европейци, жители на Полша, за което бе упрекната Русия. Преживяхме 24 часа, в които войната можеше да подпали целия континент. Европейският парламент от години осъжда държанието на Русия по основателни мотиви. Тревога обаче буди доброволната ни слепота във връзка с управляващите в Киев “, установи той пред евродепутатите.

„ Европейският съюз безрезервно поддържа Украйна, с което легитимира дезинформации, провокации и злоупотреби с доверие от страна на Киев. С държанието си разрешаваме европейските институции да бъдат инструментализирани в един боен спор, който може да взриви личния ни дом “, предизвестява Иво Христов.

Той разяснява и неотдавнашния случай, при който украинско Противовъздушна отбрана попадна на полска територия и починаха двама поляци.

„ Мълчахме, когато бе обстрелвана атомната централа в Запорожие. Мълчим и в този момент, когато с изказванията си за произхода на ракетите украинските управляващи де факто режисираха мотив за въвличането на Съюза в спора посредством механизмите на НАТО. Европейската комисия би трябвало да осъзнае мащаба на риска и да излезе с мирна самодейност, която девет месеца жителите на Европа на вятъра чакат “, прикани още българският евродепутат от ПЕС.

Чрез изявлението си Иво Христов се причисли към по този начин наречената „ мека поддръжка “ за Русия, която от месеци насам прозира в изявленията и на членове на Българска социалистическа партия и на президента Румен Радев. Лошото е, че сходни думи слагат България в друга политическа позиция от останали европейски страни, може би само като се изключи Унгария.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР