Евродепутатът от партията на Зелените/Европейски свободен алианс Ребека Хармс изрази

...
Евродепутатът от партията на Зелените/Европейски свободен алианс Ребека Хармс изрази
Коментари Харесай

Ребека Хармс разочарована, че България не е сред страните, които експулсират руски дипломати



Евродепутатът от партията на Зелените/Европейски свободен алианс Ребека Хармс изрази отчаяние от обстоятелството, че България не е измежду страните, които експулсират съветски дипломати.

В изявление за „ Хоризонт “ тя дефинира решението на 14 страни като „ добра стъпка “ на взаимност към Обединеното кралство. Тя сподели още, че не е изненада реакцията на Русия, която разгласи, че няма да остави без последствия тази стъпка.

„ Очаквах Русия да реагира по този начин, както постоянно прави, само че в случай че би трябвало да оценим тази реакция, бих споделила, че за следващ път не е Европейският съюз е този, който стартира спора. Нашият напън е в посока на това да желаеме независимо следствие, на което руснаците да дадат градивна поддръжка. Съжалявам да го кажа, само че аз имам персонален опит с следствието към сваления аероплан МН17 /над Източна Украйна/, в което Русия в никакъв случай, но в никакъв случай не поддържа такова следствие “.

Не е изненада и това, че Европейски Съюз за следващ път е обединен, сподели тя и акцентира разочарованието си от България.

„ Аз съм разочарована от България и то откогато е поела ротационното председателство на Европейски Съюз. Тя трябваше да е в групата на страните, които работят по въпроса и да е солидарна с Обединеното кралство. По всяка възможност има ползи. България, Малта и Кипър имат много съветски туристи и може би това е част от техните причини. Гърция и Австрия, да вземем за пример, постоянно са поставяли под подозрение глобите, свързани със събитията в Украйна. Може би има разнообразни аргументи, само че аз несъмнено не одобрявам това, тъй като с цел да се реализира нещо във връзка с Русия, Европейският съюз би трябвало да е единен, а не разлъчен. От много време виждам, че президентът Путин е доста добър в това да играе с европейците и да ги разединява. И всички би трябвало да имаме едно мислено “, предизвести тя.

Според нея Германия би трябвало да се откаже от плана „ Северен поток “ 2.

„ Не мога да ви кажа какво тъкмо ще се случи, след случилото се в Солзбъри, би трябвало да се откажем от „ Северен поток “ 2 или най-малко да го замразим. Както и че до момента в който не се стигне до края на следствието, няма да вършим бизнес, както нормално “.

Според Хармс, в случай че Ангела Меркел желае да отбрани глобите, зад които стои персонално, то тогава не може да продължи да е зад „ Северен поток “2.

 Снимка Според евродепутата от Европейската национална партия Ева Майдел фактът, че България не е измежду страните, отзовали съветски дипломати, не значи, че тя не демонстрира европейска взаимност по случая Скрипал.

„ Русия към този момент поредно утежнява двустранните си връзки с доста от страните – членки и казусът „ Скрипал “ е последният подобен. Различните решения на страните –членки дали да изгонят съветски дипломати са учредени на доста обособени фактори, както на двустранни връзки, каквито тези държави-членки имат с Англия или с русия, само че също по този начин и на вътрешнополитически настройки. Това не трансформира обаче общата европейска оценка, която беше декларирана след Европейския съвет в петък, че Русия е минала границите на допустимото със случая „ Скрипал “ във Англия и България ясно сподели, че споделя това мнение “.

Гоненето на дипломатически чиновници е акт с доста огромни евентуални последствия за двустранните връзки и би трябвало да бъде помислен доста деликатно, акцентира Майдел.

В звуковия файл можете да чуете изявление на Ангелина Пискова с Ребека Хармс и Ева Майдел. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР