Евродепутатът Ангел Джамбазки внесе в деловодството на НС законопроект за

...
Евродепутатът Ангел Джамбазки внесе в деловодството на НС законопроект за
Коментари Харесай

Джамбазки внесе законопроект за създаване на доброволни отряди към МВР

Евродепутатът Ангел Джамбазки внесе в деловодството на Народно събрание законопроект за промени в Закона за Министерство на вътрешните работи, с които се регламентира основаването на доброволни формирования. Пред публицисти в Народното събрание евродепутатът Ангел Джамбазки, повдигнат от Вътрешна македонска революционна организация, разяснява, че задачата на този законопроект е да се подкрепи активността на Министерство на вътрешните работи.

" Този план на закон беше гласуван един път, само че за жалост под натиска на Движение за права и свободи не се случи влизането му в действие ", изясни евродепутатът. По думите му измежду претекстовете за това предложение са мигрантската рецесия, нуждата от отбрана и защита на държавната граница, подпомагането дейностите при гасене на пожар.

Той изясни, че в доброволните формирования могат да вземат участие български жители с приключено обучение, които дават отговор на избрани критерии - не са били осъждани, да са физически и душевен здрави. Според Джамбазки те ще се водят на доклад в Министерство на вътрешните работи, а от своя страна министерството ще може да ги привиква при потребност, където и когато би трябвало.

Доброволните формирования, ще подкрепят всички действия, които не са свързани директно с боравенето с оръжие, посочи той. " Това ще бъдат хора, които ще имат функционалности да осведомят, оповестяват и да подкрепят активността на министерството, без да носят оръжие ", сподели Джамбазки.

По отношение мигрантската рецесия и защитата на границата Джамбазки съобщи, че главен приоритет на държавното управление би трябвало да бъде постигането на нулева миграция. Според него би трябвало да се засилят дейностите на гранична полиция и да не се позволява противозаконното прекосяване на мигранти. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР