Евробойците Байер (Леверкузен) и РБ (Лайпциг) направиха 1:1 в атрактивен

...
Евробойците Байер (Леверкузен) и РБ (Лайпциг) направиха 1:1 в атрактивен
Коментари Харесай

Леверкузен и Лайпциг впечатлиха с красиви голове

Евробойците Байер (Леверкузен) и Република България (Лайпциг) направиха 1:1 в атрактивен конфликт от втория кръг на Бундеслигата. Красиви попадения на Емил Форшберг (14’) за гостите и на Керем Демирбай (20’) за противника фиксираха резултата още преди средата на първото полувреме, а по-късно никой не съумя да наложи предимство.

През предишния сезон Леверкузен стигна до четвъртфинал в Лига Европа, а Лайпциг шокира с полуфинал в Шампионската лига, с което упованията за днешния мач бяха огромни. Двата тима обаче се обезвредиха и по този начин и не съумяха да излъчат победител.

Дебют за Република България записа Алексндър Сьорлот, който тази седмица беше закупен от Трабзонспор. Той се появи още преди почивката след травма на Юсуф Поулсен. Преди това обаче датчанинът беше съумял да даде голов пас към Форшберг, който в 14-ата минута преодоля Лукас Храдецки.

Само шест минути по-късно Демирбай изравни след нов прелестен изстрел от далечно разстояние.

Активен за “аспирините” беше техният нов таран Патрик Шик, който до предишния месец беше част тъкмо от Лайпциг. Негов удар с глава в 40-ата минута затрудни Питър Гулачи. В 59-ата пък младата вяра на домакините Флориан Виртц стреля в гредата.

Péter Gulácsi. That's the tweet.

— RB Leipzig English (@RBLeipzig_EN)
“Златен” късмет за надвит гол за “червените бикове” изпусна различен от новите - Хан Хи-Чан. В 74-ата минута кореецът не уцели празната врата при добавка след избавяне на Храдецки. Бундеслига 2 кръг, събота 26 септември  Байер Леверкузен 1:1краен резулат  Република България Лайпциг
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР