Еврейският паметник на благодарността във Видин беше осквернен. Той осъмна

...
Еврейският паметник на благодарността във Видин беше осквернен. Той осъмна
Коментари Харесай

Вандали оскверниха Еврейския паметник на благодарността във Видин

Еврейският монумент на благодарността във Видин беше опозорен. Той осъмна с надписи “Аллах “ и “Палестина “, с изображения на полумесец и звезда и стикер с палестинското знаме, заяви БНР.

В районната организация на евреите “Шалом “ научиха за осквернения монумент от Радио Видин. Паметникът се намира в непосредствена непосредственост до постройката на общината в центъра на града. Стрея Пунчева от организацията изрази възмущението си и напомни, че монументът е открит в символ на признателност към българския народ, избавил своите евреи по време на Втората международна война: Просто сме възмутени от това, което е направено. Това е пренебрежение към това, което хората са създали. Това е признателност от еврейския народ към българския народ, че във Видин особено са били избавени много по този метод. И освен тук, само че и в цяла България.

Хората са признателни за това, което е направено, и са изказали своята признателност, само че очевидно не всички схващат това нещо.Членовете на районната организация на евреите “Шалом “ ще алармират за случилото се локалната власт и полицията във Видин.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР