Евгений Пригожин, основател на ЧВК Вагнер, се опита да оправдае

...
Евгений Пригожин, основател на ЧВК Вагнер, се опита да оправдае
Коментари Харесай

ISW: Всяка къща е крепост. Готвачът на Путин призна, че руските войски не могат да превземат Бахмут

Евгений Пригожин, създател на ЧВК " Вагнер ", се опита да оправдае неуспехите на съветската войска в Бахмут , само че единствено удостовери, че окупационните сили са достигнали максимума в опитите си да завладяват града.

Това се показва в дневния разбор за обстановката в Украйна от Института за проучване на войната (ISW).

Както означават анализаторите, в изявление за съветските пропагандисти на 31 декември " готвачът на Путин " споделя, че офанзивата е доста изтощителна, тъй като всяка къща там е " цитадела ".

" Това е значима смяна за Пригожин. За първи път той показва силите на Вагнер в Бахмут като фактически провалени ", се споделя в отчета на ISW.
 Пригожин разкри къде са заровени бойците от ЧВК
Пригожин разкри къде са заровени бойците от ЧВК " Вагнер "

Нови разкрития към тайнствената частна войска на Путин

Експертите припомниха по какъв начин през октомври " готвачът на Путин " увери, че ЧВК " Вагнер " напредва с по 100-200 метра дневно .

Институтът за проучване на войната допуска, че в този момент Пригожин е почнал осведомителна акция, с цел да упрекна за неуспехите съветското министерство на защитата или съветската индустриална база и да избегне от отговорност за неуспеха да залови Бахмут.

На 2 януари съветският президент Владимир Путин утвърди поредност от указания за съветските организации и високопоставени чиновници, които евентуално имат за цел да отговорят на рецензиите към отношението на Кремъл към военнослужещите и да показват Кремъл като зает с военни дейности уред . Tези указания видимо са опит да се отговори на недоволствата, изразени от майките на военнослужещи по време на мощно режисирана среща с Путин на 25 ноември.

В 11-те указания се подрежда на няколко високопоставени членове на съветското държавно управление - в това число министъра на защитата Сергей Шойгу, министър-председателя Михаил Мишустин и кмета на Москва Сергей Собянин - и на държавни организации (включително Министерството на защитата на Русия) да си сътрудничат с други организации и неправителствени организации, с цел да изготвят лист с рекомендации за разглеждане и възстановяване на процесите на доставяне, компенсации и опазване на здравето на военнослужещите.
 ISW:
ISW: " Вагнер " търси легитимност в Русия посредством войната в Украйна

Лукашенко прави обезверени опити да избяга от натиска на Кремъл

Путин разпореди на Министерството на културата да окаже подпомагане на неправителствената организация " Комитет на фамилиите на воините от Отечествената война " за основаване на документални филми и други материали, които да демонстрират " смелостта и героизма " на съветските войски в Украйна, както и за прожектиране на локални документални филми за " битка против разпространяването на неонацистка и неофашистка идеология " . Тези указания надали ще провокират обилни промени и евентуално ще лишават доста време за осъществяване.

Путин удостовери, че Русия употребява разнообразни обществени схеми, с цел да оправдае прехвърлянето на украински деца в Русия. В годишната си новогодишна тирада Путин благодари на руснаците за напъните им да изпращат деца от окупираната украинска територия на " празници ". ISW и преди е съобщавала за случаи, в които съветски публични лица употребяват прикритието на " празници " и ваканционни схеми, с цел да оправдаят прехвърлянето на украински деца в Русия и окупирания от Русия Крим.

Системните пропуски в съветския уред за генериране на сили не престават да се отразяват на кадровия капацитет в ущърб на съветския действен потенциал в Украйна. На 3 януари съветски военни блогъри настояват, че съветските военни са изпратили неотдавна мобилизиран личен състав, подготвен като артилеристи и танкисти, след мобилизацията им в пехотни дивизии в Украйна без официална пехотна подготовка.
 Британското разузнаване: Командирите от
Британското разузнаване: Командирите от " Вагнер " се крият в окопите

Вербуваните пандизчии били " разходен материал "

Руските сили са претърпели обилни загуби на артилерийски системи и бронирани транспортни средства в интервенциите в Украйна от началото на частичната готовност през септември 2022 година и заради това евентуално имат непотребен личен състав , подготвен в потреблението на характерно военно съоръжение.

Говорителят на украинската Източна група сили полковник Серхий Черевати заяви, че сега съветските сили в Източна Украйна изстрелват артилерийски снаряди с почти една трета от скоростта през лятото на 2022 година

Намалената периодичност на съветския артилерийски огън евентуално е резултат от изчерпването на запасите от муниции, като се имат поради известията, че съветските сили съзнателно трансферират муниции от един бранш на фронта в различен . Пращането на зле подготвени артилеристи в пехотни елементи, без те да са подготвени за пехотни бойни дейности, евентуално ще ги трансформира в освен това от пушечно месо.

Понижените качества на съветския боен личен състав евентуално ще засилят още повече рецензиите на съветските военни блогъри към съветските старания за генериране на сили и съветското Министерство на защитата (МО). Един от съветските военни блогъри твърди, че предложенията на съветския министър на защитата Сергей Шойгу за основаване на пет нови артилерийски дивизии и неотдавнашното основаване на артилерийска дивизия във 2-ри армейски корпус на Луганската национална република (ЛНР) ще бъдат загуба на персонален състав и артилерийски муниции, в случай че съветското МО продължи да образова този персонален състав единствено като артилерийски, без да го образова за пехота.

Друг съветски боен блогър неопределено твърди, че слагането на танкист или артилерист на работа като елементарен пехотинец е военно закононарушение, което даже руските командири не са направили в най-трудните месеци на Втората международна война през 1941 година

Руският боен блогър съпоставя сегашната обстановка с сходен случай през 2015 година, когато съветското разполагане на артилерийско поделение като пехота в интервенцията за завладяване на Дебалцево, Донецка област, докара до гибелта на 80 % от подразделението, и твърди, че съветските командири, които вземат такива решения, би трябвало да бъдат подведени под наказателна отговорност .
 23 000 съветски пандизчии се бият за частната войска
23 000 съветски пандизчии се бият за частната войска " Вагнер " в Украйна

Нова тактичност на съветските окупатори

Руските военни блогъри постоянно подлагат на критика съветското МО за неприятното осъществяване на частичната готовност и евентуално ще продължат да го вършат, защото съветските старания за генериране на сили водят до влошени кадрови качества, които евентуално в допълнение ще лимитират способността на съветската войска да реализира какъвто и да е действен триумф в Украйна. Хиперболизирането на рецензиите на военните блогъри към практиките на МО във връзка с персоналния състав акцентира все по-нарастващата неприязън и песимизъм към МО измежду детайлите на общността на военните блогъри.

Основни констатации на ISW:
Путин е одобрил серия от указания до съветските организации и чиновници, които евентуално имат за цел да омаловажат необятно публикуваните рецензии против даването и изплащането на компенсации на съветските военни. Путин удостовери, че Русия употребява разнообразни обществени схеми, с цел да оправдае прехвърлянето на украински деца в Русия. Системните неуспехи в напъните на Русия да построи своите въоръжени сили не престават да вредят на съветския действен потенциал в Украйна. Намалените благоприятни условия на съветските военнослужещи евентуално ще засилят още повече рецензиите на съветските milbloggers към напъните на Русия да образува въоръжени сили. Руските сили продължиха лимитирани контраатаки по линията Сватово-Кремина, до момента в който украинските сили продължиха да нанасят удари по логистичната поддръжка на съветските сили в Луганска област. Руските сили продължиха офанзивата си край Бахмут и Авдеевка и може би ускоряват групировката си в западната част на Донецка област. Както бе обявено, от 2 януари украинските войски заемат позиции на остров Большой Потьомкин в делтата на река Днепър. Путин подписа декрет, предусещащ спомагателни придобивки за персоналния състав на съветските въоръжени сили и Федералната работа за защита на Русия, охраняващи руско-украинската граница.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР