Eвгени Иванов е един от емблематичните състезатели в българския волейбол.

...
Eвгени Иванов е един от емблематичните състезатели в българския волейбол.
Коментари Харесай

Евгени Иванов в предаването Зала на славата на 7 май от 13:15 ч. по БНТ 1

Eвгени Иванов е един от емблематичните състезатели в българския волейбол. С разсъдък, огромно сърце и темперамент, които проличават край мрежата. Но преди да остави името си в този спорт, бурните му юношески години минават с чести прехвърляния сред ЦСКА и Славия, придружени и от едногодишно прекъсване на спортните права. А влюбването му във волейбола, не е от тези от пръв взор. Прякорът му също е запаметяващ се - " Пушката ". Но и той има своята непредвидена и неволейболна история... Евгени реализира голям триумф рано в кариерата си. През 1991 година година той е част от българския народен тим, който изненадва всички и става международен първенец за младежи на шампионата в Кайро. Той е един от играчите с най-продължително наличие в представителния ни отбор. В богатата му визитка личат участия на Олимпийските игри в Атланта през 1996 година и в Пекин през 2008 година, както и бронзови медали от международното състезание в Япония през 2006 година и Световната купа още веднъж в азиатската страна година по-късно.

Определя петото място от Игрите в Пекин като едно от горчивите си прекарвания с националната фланелка. Но тежките моменти и разочарования се преплитат с триумфите. Подобен момент се оказва международният шампионат през 2006 година Изстрелите на Пушката отекват мощно в най-класните шампионати в Европа. На клубно равнище измежду шампионатите, в които играе, са тези на Франция, Италия, Полша, Русия.



В края на кариерата си Иванов се връща в българското състезание и през 2010 година и 2011 година става първенец на страната с ЦСКА. Връзката с волейбола се предава и в фамилията. Двете му дъщери - Сара и Симона - поемат по неговия път. Въпреки запасите му към това. И поради своите деца. И поради останалите. Иванов има апел към всички родители. Иванов е част от управлението на федерацията ни по волейбол. И вижда, както позитивни трендове, по този начин и аспекти, върху, които би трябвало да се работи. Има ли рецепта за триумфа? Евгени твърди, че не я знае, само че от пътя, който е извървял, излиза наяве, че ето това е рецептата.

Способен е да напише книга за волейбола и прекарванията си в него, само че споделя, че това е невероятно. Неговият спорт би трябвало да се изживее. Когато мислиш по този начин и предаваш на другите своите полезности и темперамент, оставяш следи. Това е един от огромните ни волейболисти.

Гледайте Евгени Иванов в предаването " Зала на славата " на 7 май от 13:15 ч. по Българска национална телевизия 1!





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР