Евертън продължава да затъва и се е запътил към опасната

...
Евертън продължава да затъва и се е запътил към опасната
Коментари Харесай

Евертън не спря свободното падане, спаси само точка с Брайтън

Евертън продължава да затъва и се е запътил към рисковата зона в Премиършип с бодра крачка. "Карамелите " стигнаха единствено до 1:1 при гостуването си на новака Брайтън и облаците над мениджъра им Роналд Куман се сгъстиха още повече. Макар че би трябвало да са извънредно радостни, че изковаха и една точка.

"Чайките " играха надалеч по-нахъсано от мултимилионната селекция на мърсисайдци и в последна сметка изковаха попадение малко преди края. Антони Нокер означи единственото попадение за тях шест минути преди края и задълбочи рецесията у противника. Но в последната минута Уейн Рууни изравни от дузпа и избави най-малко равенството.

Първата част беше много скучна и не предложи много страсти на почитателите. Първият късмет беше едвам в 19-та минута и беше за гостите, като тогава Доминик Калвърт-Люин стреля от границата на наказателното поле, само че вратарят на домакините мазета.

Идриса Гей и Фил Ягиелка пробваха изстрели - първият от отдалеченост, а вторият с глава от вратарското поле - само че бяха извънредно неточни и не се стигна до чиста обстановка. Най-изгодната такава беше за домакините в 40-та минута, когато Дейви Прьопер пропиля от чиста обстановка.

Второто полувреме по-хубавите благоприятни условия бяха за Брайтън. Стигна се до много шансове пред Джордан Пикфорд, само че той успяваше да се оправи с всички изстрели към него от Люис Дънк, Антони Нокер и Дейви Прьопер.

Но в 82-та минута британският национал нямаше какво повече да направи. Тогава Бруно Салтор проби в наказателното поле, центрира, първият удар беше избит от Пикфорд, само че при добавката Нокер беше безмилостен за 1:0. В тази обстановка някогашният състезател на Манчестър Юнайтед Морган Шнайдерлин се въртеше като пумпал към създателя на гола и не съумя да стори нищо.

След този процес Евертън се хвърли лудо напред. И натискът даде резултат в 89-та минута. Тогава Бруно Салтор неизвестно за какво заби един лакът в главата на Доминик Калвърт-Люин при битка за топката и съдията даде дузпа. От 11-те метра Уейн Рууни беше безмилостен и изравни.

В последните секунди можеше да се стигне и до цялостен поврат, само че два следващи удара на Калвърт-Люин и Рууни бяха отразени от вратаря на Брайтън на сантиметри от голлинията и всичко свърши.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР