Евентуално решение на Гърция да разшири териториалните си води в

...
Евентуално решение на Гърция да разшири териториалните си води в
Коментари Харесай

Турция намери повод за война с Гърция

Евентуално решение на Гърция да разшири териториалните си води в Бяло море ще бъде считано за мотив за война, предизвести  турският министър на външните работи Мевлют Чавушоглу, представен от ДПА.

" Те (Гърция) не могат да разширят това (териториалните си води) до 12 благи (около 22 км) в Бяло море ", съобщи Чавушоглу. " Това е мотив за война, или проблем бели ", добави той пред телевизия А Хабер.

 Както Гърция, по този начин и Турция имат териториални води от 6 морски благи (около 11 км) в Бяло море, където няколко гръцки острова се намират покрай континенталната територия на Турция, напомня ДПА. Двете страни, съюзнички от НАТО, водят разногласия и за турските изследвания за газ в Средиземно море, предава Българска телеграфна агенция.

По-рано тази седмица гръцкият министър председател Кириакос Мицотакис разгласи пред Народното събрание, че Атина уголемява своите териториални води в Йонийско море от 6 на 12 морски благи, за което са осведомени Италия и Албания. Той добави, че страната може да разшири и териториалните си води и в други морски региони.

Чавушоглу акцентира, че Анкара не се интересува от гръцките териториални води в Йонийско море, само че " нашата позиция по Егейско море е извънредно ясна ".

 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР