Евелина Николова се класира на финал на европейското първенство по

...
Евелина Николова се класира на финал на европейското първенство по
Коментари Харесай

Браво! Евелина Николова е на финал на ЕП след страхотен обрат в последните секунди

Евелина Николова се класира на край на европейското състезание по битка в Букурещ и подсигурява на България първи орден, друг от бронза. Българската националка победи на полуфиналите миналогодишната еврошампионка до 23 години Соломия Виник от Украйна със 7:6, откакто направи огромен поврат в последната половин минута.

Тайбе Юсеин (65 кг) и Юлияна Янева (72 кг) пък са на репешажи.

Полуфиналът стартира мъчно за Николова, която бе съборена от Виник още на старта. Украинката дръпна с четири точки, а българката върна три от тях на старта на втората част. Традицията обаче е Николова да бъде най-силна в последните секунди. Виник се защитаваше с всички старания, само че българката нападна доста технично, записвайки четири точки против две за украинката за успеха.

„ Не съм изгубила религия в себе си. Знаех, че мога да победя и нападнах с всички сили. Утре ми следва среща с позната съперничка “, съобщи Николова след битката.

Познатата съперничка е беларуската състезателка Ирина Курачкина, която има две трофеи на европейски шампионати.

По пътя към полуфинала Николова направи две мощни битки. Тя първо не позволи точка против французойката Матилде Ривиер, след което надделя туркинята Елвира Камалоглу с 8:6. Българската националка завоюва първите шест точки и взе мача с 10:6.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР