Евакуираха жители на небостъргач в Сидни, който се… местиЖителите на

...
Евакуираха жители на небостъргач в Сидни, който се… местиЖителите на
Коментари Харесай

Евакуираха жители на небостъргач в Сидни, който се… мести

Евакуираха поданици на небостъргач в Сидни, който се… мести
Жителите на неотдавна приключена жилищна постройка в Сидни, която провокира суматоха с "пукащи шумове" на Бъдни вечер, бяха евакуирани наново, като инженерите работят "денонощно", с цел да разрешат казуса.

Полицията и службите за незабавна помощ изтеглиха към 300 души в 38-етажната Опал Тауър в Олимпийския парк в Сидни и други близки здания в понеделник след известия за "пукащи шумове".

По време на случая постройката се е преместила "от един до два милиметра" и управляващите декларират, че са разкрили цепнатина на 10-тия етаж.

Около 2/3 от жилищата бяха оповестени за безвредни за връщане във вторник сутринта, само че 51 други бяха оповестени за "структурно опасни".

Проблемът обърка коледните проекти на засегнатите поданици, като някои споделиха на локалните медии, че би трябвало да спят в колите си, до момента в който чакат да се върнат вкъщи.

Други пък оповестиха, че въпреки жилищата им да се смятат за безвредни, те се опасяват да живеят в тях.
 Опал Тауър се намира покрай мястото на Олимпиадата в Сидни през 2000 година Опал Тауър се намира покрай мястото на Олимпиадата в Сидни през 2000 година / БГНЕС
Строителят „ Айкън “ отбрани кулата като "структурно стабилна".

"Временното изтегляне е защитна мярка, която разрешава на инженерите да работят непрекъснато, с цел да проучат и ремонтират обекта в най-бързия вероятен период, без в допълнение терзание за жителите", прибавя той в изказване.

По време на среща на живущите в постройката беше казано, че може да отнеме до 10 дни, преди да бъдат позволени назад в кулата, оповестява Агенция Франс Прес.

Правителството на Нов Южен Уелс към този момент организира следствие по структурната целокупност на постройката.

Кулата е открита тази година и е покрай мястото на Олимпиадата в Сидни през 2000 година. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР