Ето още едно полезно свойство за любимото ви сутрешно кафе,

...
Ето още едно полезно свойство за любимото ви сутрешно кафе,
Коментари Харесай

Кафето предпазва от рак на гърдата

Ето още едно потребно свойство за обичаното ви утринно кафе, скъпи дами! Жените, които пият от най-популярната гореща напитка в света, се защищават от нападателна форма на рак на гърдата.

Изводът направиха шведски учени, които успокояват, че дамите, които постоянно пият черната напитка, е доста по-малко евентуално да развият негативен естроген-рецептор рак на гърдата. Особено в случай че пият по пет и повече чаши дневно.

Повечето медикаменти не са дейно при този тип тумори, поради което химиотерапията постоянно остава единствената опция.

Жените, които пият кафе, е по-малко евентуално да се разболеят от рак на гърдата, в сравнение с тези, които рядко пият одобрителната напитка, безапелационни са учените от Институт " Каролинска " в Стокхолм.

Те изследвали близо 6000 дами, навлезли в менопауза. Тези от тях, които пиели по пет и повече чаши дневно било с 57% по-малко евентуално да се разболеят от рак на гърдата по отношение на тези, които пиели по-малко от една чаша дневно.

 Кафе

Учените разкрили също по този начин, че кафето понижава леко заплахата от всички останали типове рак на гърдата, само че тази връзка е незначителна, когато се вземат поради и други фактори като възраст и тегло.

Проучване на Майо Клиник от преди няколко месеца пък откри, че в случай че пиеш повече от две чаши и половина кафе дневно, намаляваш риска си от рак на матката.

Ракът на матката е най-разпространеният и нападателен рак на женските репродуктивни органи. Предпазните свойства на кафето против болестта не са открити в другите богати на кофеин храни и питиета като шоколада и чая, да вземем за пример.

Други, по-стари проучвания демонстрираха, че кафето понижава заплахата и от други типове рак - рак на простатата и рак на черния дроб.

Източник: gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР