Етикетът означава да се държите красиво. За съжаление, много хора смятат,

...
Етикетът означава да се държите красиво.
За съжаление, много хора смятат,
Коментари Харесай

20 правила за етикета и доброто поведение, които всеки трябва да спазва

Етикетът значи да се държите красиво.

За страдание, доста хора считат, че спазването на разпоредбите на етикета е нещо срамно, смятайки ги за присъща линия на класни естети, които са надалеч от действителния живот.

В реалност, главните правила на етикета са много елементарни. Това са просвета на речта, вежливост, чист външен тип и надзор над страстите.

Представяме ви разпоредбите за етикет, които всеки уважаващ себе си човек би трябвало да знае и съблюдава

1. Ако кажете: " Каня Ви ", това значи, че вие плащате. Може да кажете: " Нека да отидем на ресторант " и в този случай всеки заплаща самичък за себе си. Ако мъжът предлага да заплати сметката на една жена, тя евентуално ще се съгласи.

2. Никога не се отбивайте при някого без първо да се обадите. Ако някой пристигна да ви види без предизвестие, може да ви хване по пижама или с ролки на косата! Един английска дама споделя, че когато неканени посетители се появят на прага й, тя постоянно си обува обувките и сграбчва шапка и чадър. Ако гостът й бил прелестен, тя възкликвала: " Току що влизам! " Ако не, въздъхвала и споделила: " Ах, какъв брой тъпо, таман излизам ".

3. Не слагайте телефона си на масата в някое заведение. П о този метод показвате какъв брой значима роля играе това устройство в живота ви, какъв брой сте отегчени  от това, което се случва и че във всеки един миг сте подготвени да прекъснете безполезния диалог, с цел да приемете значимо позвъняване или да играете на Angry Birds.

4. Не канете дама на среща, в случай че имате желание през цялата вечер да говорите по телефона или да си пишете смс-и с другари.

5. Един мъж в никакъв случай не носи чантата на жена. Въпреки това, той може да вземе палтото й, с цел да даде на дрешника.

6. Ако се разхождате с някого и спътникът ви поздрави човек, който не познавате, вие също би трябвало да го поздравите.

7. Повечето хора считат, че единственият верен метод за ястие на суши е благодарение на пръчици за хранене. Зависи. Мъжете, за разлика от дамите, могат да ядат суши с ръцете си.

8. Обувките ви постоянно би трябвало да са чисти.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР