Етър (Велико Търново) е най-възрастният отбор в българската Първа лига

...
Етър (Велико Търново) е най-възрастният отбор в българската Първа лига
Коментари Харесай

Етър в Топ 20 на най-възрастните отбори в Европа

Етър (Велико Търново) е най-възрастният тим в българската Първа лига със междинна възраст 29.36 години и даже заема 18-о място в европейските лиги, които са позиционирани от 6-о до 31-о място в ранглистата на УЕФА.

Европейската статистическа къща CIES Football Observatory направи изселдване на тимовете в първите 31 шампионати на континента в ранглистата, като раздели статистиката си на две. Едната е за шампионатите в Топ 5 - Англия, Германия, Испания, Франция и Италия, а другата табличка показва резултатите в страните от 6-о до 31-о място в ранкинга на УЕФА.

Етърци попадат точно на 18-о място в класацията за шампионатите 6-31-о място. Най-възрастният тим в тази група е кипърският Аполон (Лимасол), който вади на терена състав със междинна възраст 30.93 години. Но най-малко синьо-белите от Лимасол играят в груповата фаза на шампионата Лига Европа, което ще им донесе съществени доходи в касата. Вторият най-възрастен тим е Бешикташ (Турция), а третият е АЕК Ларнака - противник на Лудогорец (Разград) във втория шампионат на УЕФА.

Най-младият тим в Европа е датският Нордселанд, който излиза на терена със стартови 11 на междинна възраст 21.36 години и заема 9-о място от 14 тима в датската Суперлига. Следват хърватският дилетант в елита Рудеш и още един хърватски отбор - Истра (Пула), надлежно със междинна възраст 22.25 и 22.70 години.
В топ 20 на тази класация няма български представител.
Най-възрастният тим в шампионатите от Топ 5 е Киево, чийто индикатор е 29.53 години. Следват други два италиански тима - Парма и Ювентус. Най-младият тим при елитните 5 шампионати е Фиорентина с 23.79, следвани от Майнц (Германия) и френския Ним.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР