Естонският парламент прие изявление, в което осъжда анексирането на украински

...
Естонският парламент прие изявление, в което осъжда анексирането на украински
Коментари Харесай

Естония обяви Русия за държава-спонсор на тероризма

Естонският парламент одобри изказване, в което осъжда анексирането на украински територии от Русия и афишира Русия за държавa спонсор на тероризма. Съответният документ е оповестен на уеб страницата на Народното събрание. Агенция ERR оповестява, че е утвърден единомислещо.

В изказването се споделя, че Естония в никакъв случай няма да признае нарушаването на териториалната целокупност на Украйна вследствие на експанзия и законността на " референдумите за присъединение към Русия " на украински територии. Парламентът поддържа следствията на Международния съд и Международния углавен съд, ориентирани към изясняване на събитията към закононарушенията, осъществени на територията на Украйна, и също по този начин прикани за интернационален съд за отговорните.

Естонският парламент също по този начин съобщи, че мобилизацията в Русия се прави за продължение на незаконната експанзия и заради тази причина е закононарушение против мира. Освен това депутатите поддържаха настояването Русия да бъде лишена от статута на непрекъснат член на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.

В умозаключение естонският парламент прикани Европейски Съюз и НАТО доста да усилят размера на военната и филантропична помощ за Украйна, както и да поддържат следвоенното възобновяване на страната.

Естонските депутати приканиха и други страни по света да създадат сходни изказвания и „ да дадат взаимен отпор” на Русия.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР