Естонецът От Танак с Тойота води след преминаването на седем

...
Естонецът От Танак с Тойота води след преминаването на седем
Коментари Харесай

От Танак води в рали Португалия

Естонецът От Танак с Тойота води след прекосяването на седем стадия в първия ден на рали Португалия, част от Световния рали шампионат.

Танак бе един от доста дребното водачи, които завършиха деня без механически проблеми и съумя да натрупа преднина от 17.3 секунди пред финландеца Яри-Мати Латвала, също с Тойота. Третото място до този миг се заема от различен представител на японския авто колос - британеца Крис Мийк, който е на 22.8 секунди закъснение от водача.

Танак се оправи най-бързо с жегата и прашните пътища край Коимбра, където не се беше провеждало съревнование от подобен мащаб от 2001 година. Танак имаше преднина от 6.9 секунди доникъде на първия ден, а в следобедната сесия съумя да усили повече от два пъти задатъка си на върха.

Лидерът в генералното класиране в шампионата - французинът Себастиан Ожие, се движи на пета позиция на 25.8 секунди зад Танак. На 1.6 секунди пред Ожие е белгиецът Тиери Ньовил, който заема четвъртата позиция след първия ден на надпреварата.

В общото нареждане след първите шест старта в международния шампионат Ожие води със 122 точки, пред Танак със 112 и Ньовил със 110./БТА
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР