Есента е времето, в което прекарваме повече време вкъщи. Хубавите

...
Есента е времето, в което прекарваме повече време вкъщи. Хубавите
Коментари Харесай

3 лесни, вкусни и здравословни соса, които ще допълнят всяко хранене

Есента е времето, в което прекарваме повече време у дома. Хубавите часове вкъщи обаче не може да минат без добра храна.

Независимо дали сте решили да приготвите богата вечеря или лека закуска, положителните сосове ще придадат цялост на всяко хранене. Предлагаме ви предписания за три лесни, вкусни и здравословни соса, които можете да сервирате с риба, месо, пресни зеленчуци, сирене, тортила чипс и паста.

Цветно гуакамоле

За цветния сос гуакамоле ще ви трябват зрели авокадо, пресни червени чушки, домати чери, чесън, морска сол, лайм и червен лук. Намачкайте авокадото с вилица и в случай че желаете по-кремообразен сос, направете го в блендер, прибавете кайма по избор, нарежете аления лук на части, домата нарежете на четвъртинки, а чушката на по-малки кубчета. Подправете с морска сол, прибавете малко зехтин и сок от половин лайм. Ако вършиме за повече хора, прибавете две или три авокадо и надлежно увеличете количеството зеленчуци. Можете да сервирате готовия сос с тортила чипс, сирене и зеленчуци, нарязани на линии или с тестени произведения, които авансово сте охладили



Веган крем сос

За този сос ще ви трябват 100 грама несолени ядки кашу, свеж лимонен сок по избор, чесън и босилек. Поставете ядките във вода и ги дръжте напоени най-малко четири часа. Би било идеално, в случай че ги накиснете предходната вечер и ги приберете в хладилника. Отцедете и сложете в блендер, прибавете чесън и лимон по избор и малко сол и черен пипер. Можете да добавите босилек или някои други билки, в случай че желаете, или можете да го извършите без. Поднесете с тортила чипс, пресни нарязани зеленчуци или като паста сос.

Сос от чушки и нахут

Гответе нахута, до момента в който се разпада на досег, а в случай че употребявате консерва, запазете аквафаба след отцеждане. Нарежете чушки и червен лук на линии и ги запържете в зехтин. След като зеленчуците омекнат, ги прибавете към изцедения нахут. Добавете малко вода (аквафабе) от консервата или от готвенето. Сложете сол, черен пипер и малко чили на прахуляк. Сервирайте с тортила чипс или пресни зеленчуци.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР