ЕС ще въведе нови санкции срещу Русия възможно най-скоро, съгласувано

...
ЕС ще въведе нови санкции срещу Русия възможно най-скоро, съгласувано
Коментари Харесай

Борел: ЕС ще въведе нови санкции срещу Русия възможно най-скоро

ЕС ще вкара нови наказания против Русия допустимо най-скоро, в съгласие със своите сътрудници. Това се показва в изказване на висшия европейски представител по външната политика и сигурността Жозеп Борел от името на Европейски Съюз във връзка войната, подхваната от Русия против Украйна. Борел е в Ню Йорк за годишните съвещания в Общото заседание на Организация на обединените нации.

По неговите думи, макар интернационалните апели, Русия е избрала да продължи по пътя на борбата с оповестената през вчерашния ден частична готовност, с организирането на " референдуми " в завладените украински области и със заканите за потребление на оръжия за всеобщо заличаване. Борел декларира, че Европейски Съюз осъжда тези дейности допустимо най-решително.

Той добавя, че Европейски Съюз в никакъв случай няма да признае " референдумите ", с които се чака украинските области Донецк, Луганск, Запорожие и Херсон да бъдат " присъединени " към Русия. По неговите думи сходна стъпка би била тежко нарушаване на Устава на Организация на обединените нации, както и на суверенитета, независимостта и териториалната целокупност на Украйна. Виновниците за тези дейности и останалите нарушавания на интернационалното право ще бъдат подведени под отговорност, показва Борел.

Европейски Съюз ще продължи да поддържа напъните на Украйна за възобновяване на териториалната целокупност на страната, до момента в който е належащо. Ще продължим да доставяме военно съоръжение за Украйна, с цел да може страната да упражни правото си да възвърне контрола над земите си в интернационално приетите граници, до момента в който е нужно, прибавя висшият представител.

Борел декларира, че изявленията за приложимост на нуклеарно оръжие няма да разколебаят решимостта и единството на Европейски Съюз да поддържа Украйна до тогава, до момента в който има нужда. Той прибавя, че Европейски Съюз остава решен да оказва помощ за устойчивостта на страните от Източното партньорство и Западните Балкани.
Европейски Съюз упорства Русия да изтегли неотложно, напълно и абсолютно войските си и военното си съоръжение от цялата територия на Украйна съгласно интернационално приетите украински граници, прибавя Борел.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР