ЕС разшири списъка с икономически санкции срещу Русия. Причината е

...
ЕС разшири списъка с икономически санкции срещу Русия. Причината е
Коментари Харесай

Сименс докара нови санкции на Русия, Москва изпитва дълбоко съжаление към ЕС

ЕС разшири листата с стопански наказания против Русия. Причината е скандалната доставка на турбини "Сименс " в окупирания полуостров Крим.

В края на предишния месец от немския тръст оповестиха, че стопират доставките на енергооборудване за съветски компании. Причината е, че четирите газови турбини, доставени за електроцентрала в съветския град Таман, са били трансферирани в Крим, което е нарушаване на съществуващите наказания на Европейски Съюз.

Тръмп излъга очакванията на Русия, идва ли нова Студена война

Разрив сред Германия и Съединени американски щати за глобите против Русия

След референдума на полуострова при започване на 2014г., Русия смята Крим за своя територия. Украйна, Европейски Съюз и огромна част от интернационалната общественост считат анексирането на територията за нелегално.

От 3 години насам Европейски Съюз обновява икономическите наказания върху съветски физически лица и компании поради рецесията в Украйна.

Сега в черните описи ще попаднат фирмите „ Технопромекспорт”, „ Ростех” и „ Интеравтоматика”. Отделните лица, които също получават ограничавания са заместник-министърът на енергетиката на Русия Андрей Черезов, иректорът на департамента за действен надзор и ръководство в електроенергетиката Евгений Грабчак и Сергей Топор-Гилка, общоприет шеф на Технопромекспорт.

Москва реагира остро на добавените наказания.

"Смятаме, че тази стъпка, подхваната по самодейност на Берлин, е враждебна и безпочвена ", се споделя в изказване на съветското външното министерство, в което се показва също, че "решението на Брюксел да включи редица съветски длъжностни лица и компании в черния си лист провокира надълбоко съжаление”.

"Отговорността за това решение, в това число възможните стопански загуби за „ Сименс” и други немски и европейски компании, работещи в Русия, е изцяло и напълно на Европейски Съюз и немското държавно управление ", написа още в известието.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР