Японският гигант в производството на напитки Кирин холдингс (Kirin Holdings)

...
Японският гигант в производството на напитки Кирин холдингс (Kirin Holdings)
Коментари Харесай

Пускат на пазара електрическа лъжица, която създава усещане за соленост, без да подсолява храната

Японският колос в производството на питиета " Кирин холдингс " (Kirin Holdings) ще стартира да продава електрическа лъжица , за която откривателите настояват, че може да насърчи по-здравословното хранене посредством възстановяване на соления усет без прибавянето на спомагателна сол, съобщи Ройтерс.

Обявеното през днешния ден стартиране на пазара на продукта бележи първата комерсиализация на технологията, която предходната година завоюва по този начин наречената Антинобелова премия (Ig Nobel), която отличава необикновени и причудливи проучвания. Антинобеловата премия се присъжда " за достижения, които първо те карат да се засмееш, а след това - да се замислиш ", изясняват от организацията, присъждаща премията.

" Кирин холдингс " ще продаде единствено 200 от своите електрически лъжици онлайн на цена от 19 800 йени (127 щ. долара) за брой през този месец. Ограничен брой такива лъжици ще бъдат препоръчани на потребителите през юни. Компанията възнамерява новият артикул да доближи до 1 милион консуматори в международен мащаб в границите на пет години. Продажбите в чужбина ще стартират следващата година.

Лъжицата, направена от пластмаса и метал, е създадена взаимно с преподавателя от университета Мейджи лекар Хомеи Мияшита. Тя работи посредством прекосяване на едва електрическо поле от нея, с цел да се концентрират молекулите на натриевите йони върху езика, с цел да се усъвършенства чувството за соленост на храната.

Компанията " Кирин холдингс " съобщи, че технологията има изключително значение в Япония , където приблизително възрастен употребява към 10 грама сол дневно - двойно повече от количеството, предложено от Световната здравна организация.

Излишният банкет на натрий, съдържащ се в солта, е обвързван с нараснало високо кръвно налягане, инсулти и други болести.

" Япония има хранителна просвета, която избира солените усети ", сподели откривателят на " Кирин холдингс " Ай Сато. " Японците като цяло би трябвало да понижат количеството банкет на сол , което обаче може да бъде мъчно, като се има поради това, което сме привикнали да ядем ".

" Това ни накара да разработим тази електрическа лъжица ", изясни Сато.

С тегло 60 грама, електрическата лъжица работи с презареждаема литиева батерия .

Всеки миг е значим! Последвайте ни в и, с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР