Руснак, боядисал косата си в цветовете на украинското знаме, беше

...
Руснак, боядисал косата си в цветовете на украинското знаме, беше
Коментари Харесай

Руски съд глоби мъж, защото си боядисал косата в цветовете на украинското знаме

Руснак, боядисал косата си в цветовете на украинското знаме, беше санкциониран с 50 000 рубли (около 510 евро) за дискредитиране на съветската войска, заяви през днешния ден самостоятелната съветска медия " Медиазона ", представена от Ройтерс.

На оповестени в интернет фотоси на 25-годишния Станислав Нетесов се вижда късо подстриганата му коса, боядисана в блестящо синьо, зелено и жълто. Цветовете на украинското знаме са синьо и жълто.

Повече от 20 хиляди души бяха арестувани в Русия от началото на пълномащабната инвазия в Украйна през февруари 2022 година поради антивоенната си позиция. На над 900 от тях бяха повдигнати обвинявания в закононарушения, отбелязва Ройтерс.

От правосъдно известие, оповестено в интернет, излиза наяве, че Нетесов е бил приет за отговорен на 3 май за дискредитиране на въоръжените сили. Размерът на санкцията обаче не е конкретизиран.

В съда Нетесов отрекъл да е боядисал косата си в символ на митинг и споделил, че не поддържа нито Украйна, нито Русия. той също по този начин декларирал, че от години боядисва косата си в ярки цветове.
Нетесов не беше открит от Ройтерс за коментар, откакто беше санкциониран.

В края на предишния месец мъжът бил атакуван от незнайни хора, до момента в който се прибирал от работа късно вечерта. Те откраднали неговия мобилен телефон и му избили един зъб, разказал самият Нетесов пред правозащитната организация за битка с политическо гонене " ОВД-Инфо ". Когато московчанинът отишъл в полицейско ръководство, с цел да подаде тъжба, служителите на реда забелязали по какъв начин е боядисана косата му и го обвинили в дискредитиране на съветската войска.

" Гореспоменатата образна агитация ясно показва отрицателно отношение към Въоръжените сили на Руската федерация ", се споделя в полицейския отчет, представен от " Медиазона ".

Нетесов също така получил призовка да се яви в наборна комисия. Когато разкрил, че е транссексуален, призовката била оттеглена.

Всеки миг е значим! Последвайте ни ви , с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР