ЕС прави всичко възможно, за да отнеме правомощията на страните

...
ЕС прави всичко възможно, за да отнеме правомощията на страните
Коментари Харесай

Британски евродепутат: ЕС сгреши, като затвори блоковете в АЕЦ Козлодуй

ЕС прави всичко допустимо, с цел да отнеме пълномощията на страните членки и да ги делегира напълно на Брюксел. Това съобщи пред БНР английският евродепутат Джефри ван Орден, който е от групата на Европейските консерватори и реформисти.

"Една от областите, в които работих много време, е сигурност и защита. Само че сега има доста мощно придвижване в Европейски Съюз да се отстрани ветото на страните членки във външната политика и защитата. Тук желаят нещата в тези области да се вземат решение повече или по-малко от Брюксел или в действителност от Париж и Берлин. Също по този начин желаят да се отърват от ветото на страните членки върху данъчното облагане. И като се стартира с отнемането на властта на националните държавни управления в тези области, стартирате да се питате какво им се оставя. Точно това е повода ние да се оттеглим. Надявам се останалите да се опитат да трансформират посоката, в която се движи Европейски Съюз ", съобщи Ван Орден.

Американската "Уестинг Хаус " ще ремонтира блок 5 и 6 на АЕЦ "Козлодуй "

Седмица преди формалното отдръпване на Обединеното кралство от Европейски Съюз, Ван Орден, който бе и докладчик за България преди присъединението ѝ към Общността, дефинира като "изключително неверна преценка " решението на Европейската комисия да се затворят 3-ти и 4-ти блок на АЕЦ "Козлодуй ".

"О, за "Козлодуй " се борих доста крепко, с цел да запазя 3-тия и 4-тия блок. Съвсем скоро споделих, че Европейската комисия направи неверна преценка, като настоя за преждевременното им затваряне. Много пари бяха изхарчени за подобряването на тяхната сигурност и нямаше причина животът им да не бъде продължен с още 20-30 години. България беше чист експортьор на електрическа сила, а по-късно съвсем се трансформира във вносител. Точно във времето, когато се опитвахме да подтикваме стопанската система, не мисля, че затварянето на двата съществени снабдителя на страната беше в помощ на тази цел ", разяснява евродепутатът.

Работи се за кадрово застраховане на АЕЦ "Козлодуй "
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР