ЕС подготвя правила за дейността на представителите на чуждестранни интереси,

...
ЕС подготвя правила за дейността на представителите на чуждестранни интереси,
Коментари Харесай

Брюксел подготвя правила за представителите на чужди интереси

Европейски Съюз приготвя правила за активността на представителите на задгранични ползи, заяви през днешния ден заместник-председателят на Европейската комисия Вера Юрова на съвещание на Европейския парламент. Тя разясни, че новите правила ще бъдат разнообразни от законите, въведени в Русия и подготвяни в Грузия. По думите ѝ, европейският метод не планува санкции, а цели осигураването на бистрота. Юрова добави, че ще бъдат обхванати въпросите за прикритата външна интервенция, оповестява кореспондентът на Българска телеграфна агенция в Брюксел Николай Желязков.

Европейски Съюз би трябвало да разполага със средствата да освети задграничното въздействие, без да се засягат свободите на изложение и на събиране, съобщи тя. Юрова разясни, че се планува сдруженията и организациите, които работят в Европейски Съюз, съставляват задгранични ползи и се пробват да повлияят на процесите по взимане на решения, да работят транспарантно. Така ще можем по-добре да следим паричните потоци към Европейски Съюз от непознати страни, които може да целят да подкопаят политическия развой, означи Юрова.

По думите ѝ, новите ограничения ще оказват помощ на жителите да схванат кой стои зад това, което четат или слушат, и което въздейства на политическата среда. Юрова посочи, че активността на задграничните представители няма да бъде забранявана или обявявана за закононарушение.

Инфо: Българска телеграфна агенция

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР