Не мисля, че в настоящата ситуация в парламента може да

...
Не мисля, че в настоящата ситуация в парламента може да
Коментари Харесай

Лорер: Не може да има работещо мнозинство без ГЕРБ

Не мисля, че в актуалната обстановка в Народното събрание може да има работещо болшинство без ГЕРБ, сподели през днешния ден при представянето на листата на „ Продължаваме промяната – Демократична България “ (ПП-ДБ) във Варна нейният лидер Даниел Лорер. Той акцентира, че посланията на обединението остават същите – че е време за промени в България. По думите на Лоре,р такива са нужни на първо място в правосъдната система. Според него началото е сложено с измененията в Конституцията, в този момент са нужни такива и в Закона за правосъдната власт, оповестява кор. на Българска телеграфна агенция във Варна Мила Едрева.

След появяването на ПП-ДБ, и ГЕРБ, и Движение за права и свободи схванаха, че не могат да ръководят постарому и ще се наложи промените да се свършат, сподели още Лорер. Според него положителният звук е бил изгубен след внасянето на държавно управление без тяхното единодушие. Това обаче беше резултат, същинската подбуда беше, че и ГЕРБ, и Движение за права и свободи, отхвърлиха да създадат промените, които ние считаме за основни, сподели още Лорер. Той бе безапелационен, че по тази точка ПП-ДБ няма да правят отстъпка и даже да са в съпротива и нечие друго държавно управление да предложи промените, ще ги поддържат.

Лорер разяснява още, че европейските тематики стават все по-голяма част от дневния ред, въпреки нашето общество да не им обръща съществено внимание. Той прикани българите да гласоподават за Европейски парламент, тъй като най-малко половината от нещата, с които се занимава българското Народно заседание, са законодателство, идващо от Европа. На този декор евроизборите са може би даже по-важни от националните, добави Лорер. 

Инфо: Българска телеграфна агенция

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР