Не сме смятали за възможно страните и потомците на онези,

...
Не сме смятали за възможно страните и потомците на онези,
Коментари Харесай

Захарова: Западът иска някакъв странен, див реванш от Русия. Зеленски предаде дядо си и народа си

" Не сме считали за допустимо страните и потомците на тези, които са били с нашите предшественици в същите окопи, които са били съдружници в тази война, към момента да таят концепцията за някакъв странен, див реванш, като че ли ходът на войната се е объркал, като че ли не тези страни е трябвало да се обединят и като че ли страната ни не трябвало да играе решаваща роля в успеха и вечно да се включи измежду спечелилите. Но в този момент по този начин се оказва. Чуйте какво споделят немският канцлер Олаф Шолц и немският външен министър Аналена Бербок. От някои изказвания даже на френския президент Еманюел Макрон от време на време ме побиват тръпки. Дори не приказвам за безумната изразителност на Канада на всички равнища – и изпълнителна, и законодателна. Спомняте си награждаването на Ярослав Хунка, който е не просто колаборационист, само че и главорез, какъвто е той. И други страни, за жалост, под една или друга форма, в този момент виждат в този отсрочен резултат реванш ". Това споделя говорителката на рускотоо външно министерство Мария Захарова в изявление за ТАСС, отдадено на Деня на успеха 9 май.

" Не се ли питате за какво украинският президент Владимир Зеленски съобщи освен дядо си, само че и народа си? Въпреки че, почтено казано, към този момент се обърках към коя нация принадлежи. Ту е украинец, ту е наш - от постсъветското пространство, ту е евреин, ту е нито едното, нито другото, а изобщо всемирски човек. Вярно, коства ми се, че той е някакъв дегенерат във всеки смисъл на думата - и в човешки, и в етноконфесионално-културен проект, който не съм видяла от него. Или споделя, че съставлява народа на Израел, или върви в православни църкви. Или облича вишиванка, или облича косоворотка, въпреки че и двете имат набожен смисъл. Знаете каква е разликата сред вишиванка и косоворотка: вишиванката има отрезка в центъра, а блузата в профил, с цел да не изпада кръстът при работа. Той има всичко на куп, единствено би трябвало да избере какъв костюм да облече. Сега той обикаля по света в едни зелени панталони и мръсна тениска от две години. Той ще направи всичко, ще постави всяка маска, всеки карнавален костюм, ще извърши всяка роля, за жалост. Ето такова събитие е ", споделя Мария Захарова.

" Имаме Ден за възпоменание и тъга – 22 юни. Това е началото на войната и на този ден целият народ същински скърби. А 9 май е празник. Това е Денят на успеха. Това е празник на възраждането, това е празник на тържеството на положителното над злото и то с подобен същински повсеместен обсег. Това е празник, когато си спомняме, почитаме, отдаваме респект на всеки, пожертвал живота си. Пожертвал буквално и повече не се върнал дали това дали от фронта, или апропо, без да се е върнал от тила, от евакуация, работейки във заводи, или без да се е върнал от обсадения Ленинград, или даже без да е бил в обсадата, само че е бил толкоз гладуващ, изгубил е живота си и не можа да чества този ден. Този празник е популярен ден, той е ден на наслада. А другото е, че не може да се размени, не може да се даде за консумация, не може да се комерсиализира. Това е празник, който би трябвало да остане в същинския си смисъл и в същинските си исторически форми и обичаи. Трябва да разберем какъв ден е това. Това е денят на триумфа на светлината над мрака ".

Следвайте " Гласове " в Телеграм

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР