ЕС отхвърли британския Брекзит план за ИрландияБританската позиция в преговорите

...
ЕС отхвърли британския Брекзит план за ИрландияБританската позиция в преговорите
Коментари Харесай

ЕС отхвърли британския Брекзит план за Ирландия

ЕС отхвърли английския Брекзит проект за Ирландия
Британската позиция в договарянията по Брекзит по отношение на въпроса за ирландската граница и бъдещите търговски връзки с Европейския съюз няма да бъде призната, съобщи ръководителят на Европейски Съюз Доналд Туск.

В изявление предшестващо срещата на върха на Европейски Съюз в Залцбург Туск приветства някои от концепциите на премиера Тереза Мей, само че предизвести, че по "други въпроси като ирландския въпрос или рамката за икономическо съдействие, предложенията на Англия ще би трябвало да бъдат преработени".

Европейските водачи се срещат през днешния ден в Австрия, с цел да изгладят разликите към миграцията и да създадат факт последната развръзка на диалозите за договорка Брекзит.

Европейски Съюз желае икономическите правила на Северна Ирландия да останат в сходство с оставащите в блока 27 след Брекзит, като част от "предпазните мерки" или застрахователна лавица за отбягване на гранични инспекции. Но Англия, страхувайки се, че предлагането на Европейски Съюз би довела до де факто делене на територията й, предложи вместо това цялото Обединено кралство да остане в сходство с Европейски Съюз в избрани области, само че единствено до края на 2021 година /АФП
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР