ЕС обмисля въвеждането на категория В+ за водачи на високопроходими

...
ЕС обмисля въвеждането на категория В+ за водачи на високопроходими
Коментари Харесай

Обмислят нова категория за управление на МПС

ЕС обмисля въвеждането на категория В+ за водачи на високопроходими коли (SUV), чийто брой непрекъснато нараства, осведоми Българска телеграфна агенция.

Уточнява се, че ръководителят на договарянията сред институциите на Европейски Съюз от страна на Европейския парламент Карима Дали предлага тази подкатегория водачи да бъде нужна за ръководството на транспортни средства с общо тегло над 1800 кг.

Медиите означават, че в случай че сходна смяна бъде възприета, тя би засегнала и някои електрически автомобили поради тежестта на техните акумулатори. Според Дали е належащо категория B+ да се придобива от водачи, които най-малко две години са имали категория В и са на възраст най-малко 21 години.

Дали предлага също оптималната скорост на придвижване на моторните транспортни средства в Европейски Съюз да бъде 130 км/ч. (90 км/ч. за младите водачи), както и да се вкара уеднаквена шофьорска брошура с точки, които да се лишават при нарушаване.

Допълва се, че договарянията по тези въпроси са свързани с предлагането на Европейската комисия, показано по-рано тази година, което планува бъдещи промени в европейските свидетелства за правоуправление.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР