ЕС не е доволен от парите, които Великобритания предлага като

...
ЕС не е доволен от парите, които Великобритания предлага като
Коментари Харесай

Европейските лидери са недоволни от предлаганите от Лондон пари

Европейски Съюз не е удовлетворен от парите, които Англия предлага като отплата за излизането от блока, а водачите на страните-членки приканват Лондон да има по-реалистични упования от преговорния развой.

Лидерите на Европейски Съюз, които заседават тази седмица в Брюксел, към момента не са сигурни какво желае Англия с Brexit, съобщи министър председателят на Ирландия Лео Варадкар, откакто ръководителят на Европейския парламент Антонио Таяни съобщи, че финансовата оферта е " жълти стотинки ".

" Много е мъчно да се договаря, когато хората, които желаят да изоставен Европейски Съюз, не наподобяват съгласни между тях какво в действителност значи това ", сподели той пред телевизия BBC. В настрана изявление за BBC президентът на Европейския парламент Антонио Таяни изрази сходно възприятие на незадоволеност и предизвести, че Англия би трябвало да е по-реалистична във връзка с предлагането си за сметката по развода. Премиерът Тереза Мей даде обещание да резервира приноса на Англия две години откакто Brexit стане факт през март 2019 година, възлизащ на към 20 милиарда евро, съобщи БГНЕС.

" 20 милиарда са стотинки. Говорим за 50 или 60 милиарда евро, това е същинската обстановка ", сподели италианският политик. Той добави: " Правителството на Обединеното кралство не е мисли реалистично. Трябва да сложим парите на масата. Ние се нуждаем от парите си, както сподели госпожа Тачър преди 30 или 40 години, след което ще е допустимо да стартират договарянията за новата договорка ". Лидерите на Европейски Съюз ще стартират на следващия ден двудневна среща на върха, в която ще решат какъв прогрес е реализиран в първия стадий от договарянията за отдръпването на Англия.

Лондон се надява те да одобрят началото на договарянията за бъдещите търговски връзки сред двете страни, само че това евентуално ще бъде отсрочено до срещата на върха през декември.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР