„ЕС и НАТО са обединени, както никога преди” - с

...
„ЕС и НАТО са обединени, както никога преди” - с
Коментари Харесай

Теодора Генчовска: Членството на България в ЕС и НАТО е цивилизационен избор

„ Европейски Съюз и НАТО са обединени, както в никакъв случай преди” - с това обръщение се обърна министърът на външните работи Теодора Генчовска към посланиците на страните от Европейския съюз и НАТО и ръководителя на представителството на Европейската комисия у нас по време на работна закуска, на която бяха разисквани необятен кръг от тематики, измежду които многостранното съдействие, обстановката в Украйна и настоящите събития в страните от Западните Балкани.

Тя акцентира, че външнополитическите цели на България в подтекста на актуалните трагични събития остават непроменени и даже важат с по-голяма мощ.

" Членството на България в Европейски Съюз и НАТО е цивилизационен избор и основа на националната ни сигурност, както и гаранция за благополучие и разцвет на нашите жители ", посочи външният ни министър.

„ Използвам случая да подчертая какъв брой доста оценяваме солидарността и единомислещата поддръжка на Алианса в подсилването на Източния фланг на НАТО”, съобщи в изявлението си министър Генчовска и изрази мощната поддръжка на България за по-нататъшното съдействие с НАТО в региона на сигурността и защитата.

По отношение на обстановката в Украйна, министър Генчовска съобщи, че България се е включила към общите старания на Европейски Съюз за даване на филантропична помощ.

Страната ни също по този начин е отворила вратите си, с цел да одобри украински бежанци, като е приспособила своите процедури, с цел да обезпечи нужната помощ на идващите.

Mинистерството на външните работи пое водеща роля в отбраната и евакуацията на български жители и хора с българска етническа принадлежност от Украйна и Молдова, само че също по този начин и на всички украински жители, търсещи леговище в нашата и други страни, съобщи министър Генчовска.

Тя заяви пред дипломатите, че към този миг близо 3 000 български жители са сполучливо евакуирани от Украйна.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР